Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reuzenplaneten zijn beter bestand tegen kosmische straling dan eerder werd gedacht

Door het gedrag van ijzer onder extreme druk en temperatuur in de kernen van superaardes te bestuderen, heeft een team van Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat hun magnetische velden, die als schild tegen kosmische straling fungeren, talrijk zullen zijn. Vaker en permanenter dan eerder werd gedacht.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Zonnewind: de aarde wordt beschermd door zijn magnetisch veld
Stormen van de zon schieten hoogenergetische deeltjes de ruimte in die astronauten kunnen zien als hun ogen gesloten zijn. Als ze ons niet bereiken, komt dat omdat het magnetische veld van de aarde ons beschermt tegen de zonnewind. Ontdek in de video hoe dit geweldige schild werkt.

Het gebruikt een bestand laser De krachtigste bevinding ter wereld door onderzoekers van het Lawrence Livermore National Laboratory in de Verenigde Staten. Door het plaatsen van een monster van handeling Onder extreem hoge druk – 1.000 gigapascal (GPa), of drie keer de druk in de binnenkern van de aarde – en door het vervolgens bloot te stellen aan laserstraling om het op te warmen, konden ze het smeltpunt van ijzer bepalen. De temperatuur waarbij ijzer onder deze drukomstandigheden smelt, is een belangrijke parameter bij het bepalen van de grootte en aard van de binnenkernen. Vloeistoffen terrestrische planeten.

Vloeibaar ijzer als schild tegen kosmische straling

De aanwezigheid van een vloeibare kern is een belangrijk argument bij het bepalen van het bestaan ​​van a magnetisch veld Rond een planeet: Op aarde wordt het magnetische veld gegenereerd door: bewegingen Van zwangerschap In de buitenste vloeistofkern rondom De innerlijke kern Stevig. Dit magnetische veld beschermt ons onder meer tegen kosmische straling, die zeer schadelijk is voor levende organismen. een …. hebben magnetosfeer Het wordt daarom als essentieel beschouwd voor de bewoning van een planeet.

Op basis van hun onderzoek toonden de onderzoekers aan dat een vloeibare metalen kern langer meegaat in het geval van een planeet die vier tot zes keer zo groot is als de aarde, wat aangeeft dat buitenste planeten Soort van Super Aarde Het is waarschijnlijk uitgerust met magnetische bescherming die duurzamer is dan die op onze planeet, waardoor hij effectiever wordt beschermd kosmische straling.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?