Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Waarom krijgen sommige mensen het virus niet als ze bij een positief persoon wonen?

Een wetenschappelijke ontdekking toont aan dat sommige mensen beschermd zijn tegen Covid-infectie dankzij cellen die zijn ontwikkeld na een verkoudheid.

Mensen met verkoudheid hebben minder kans om Covid te krijgen dan anderen.

Dat is in ieder geval de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek van Britse onderzoekers van Imperial College London, die met deze ontdekking het belang van T-cellen bij covid-infectie.

Studie van 52 mensen

De studie begon in september 2020, toen de meeste mensen in het VK niet waren ingeënt of waren ingeënt tegen Covid.

De onderzoekers belden 52 mensen op die samenleefden met een persoon die besmet was met het virus, bevestigd door de polymerasekettingreactie en zo aan het virus werden blootgesteld.

De deelnemers ondergingen aanvankelijk PCR-tests, daarna 4 dagen en 7 dagen later, om te bepalen of ze al dan niet geïnfecteerd waren.

Bloedmonsters werden genomen van alle 52 deelnemers binnen 1 tot 6 dagen na blootstelling aan het virus. Hierdoor konden de onderzoekers de niveaus van reeds bestaande T-cellen analyseren.

De onderzoekers ontdekten dat er significant hogere niveaus van deze reactieve T-cellen waren bij de 26 mensen die de infectie niet hadden, vergeleken met de 26 mensen die dat wel deden.

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in Natuur deze maandag 10 januari Dankzij dit nieuwe specifieke middel zou het zelfs mogelijk kunnen worden om een ​​universeel vaccin te ontwikkelen.

Een duidelijke beschermende rol

In feite biedt deze studie een demonstratie: beschermende rol T-cellen.

de lymfocyten Ontwikkeld tijdens infectie met een ander coronavirus, zoals verkoudheid Maak kennis met covidDat is een paar maanden geleden bewezen.

READ  Bronchiolitis-epidemie duurt voort in Frankrijk, griep bedreigt Réunion

Maar deze nieuwe studie levert bewijs dat deze lymfocyten, T-cellen Het kan volledig beschermen tegen covid-infectie.

Het belangrijkste uitgangspunt van de onderzoekers voordat ze aan deze studie begonnen, was kennis Waarom sommige mensen geen Covid kregen toen ze zo blootgesteld waren Zeker als je samenwoont met een besmet persoon.

Blootstelling aan Covid leidt over het algemeen niet tot infectie En reeds bestaande T-cellen, uitgerust met endemische menselijke coronavirussen, zouden mensen kunnen beschermen die nog niet met Covid zijn geïnfecteerd. “

Alleen het vaccin beschermt

De interesse van onderzoekers in dit onderzoek is op één punt duidelijk en ze wilden het graag verduidelijken in een interview met hemImperial College Londen : Dit is slechts een wetenschappelijke ontdekking, maar het is geen bescherming tegen Covid.

Tegenwoordig kan alleen een vaccin tegen deze infectie beschermen.

Op weg naar een universeel vaccin?

Gecombineerd met een wetenschappelijke verklaring die zou kunnen verklaren dat sommige mensen op een bepaald moment beter beschermd zullen zijn tegen infectie dan anderen, zou deze ontdekking op T-cellen het mogelijk kunnen maken Vaccin Ontwerp met deze gegevens.

De wetenschappers toonden aan dat de T-cellen zich richten op de eiwitten binnenin Covid, in plaats van op het spike-eiwit dat op het oppervlak van het virus wordt gevonden, het beruchte spike-eiwit, om te beschermen tegen infectie.

De huidige vaccins wekken geen immuunrespons op tegen deze endogene eiwitten.

De onderzoekers beweren dat deze endogene eiwitten, samen met onze huidige effectieve vaccins die zich richten op skeleteiwitten, een nieuw doelwit vormen voor een vaccin dat op lange termijn bescherming zou kunnen bieden, aangezien T-celresponsen langer aanhouden dan antilichaamresponsen die enkele maanden daarna afnemen. vaccinatie.

READ  De gemiddelde leeftijd van patiënten die op de intensive care verblijven daalt tot 59 jaar