Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Eerdere verkoudheden beschermen vooral kinderen tegen Omicron

Een nieuwe studie bevestigt dat eerdere infectie met het verkoudheidsvirus de Omicron-variant minder agressief maakt. Dit geldt vooral voor kinderen.

Ongeveer twee maanden na de ontdekking worden de resultaten van onderzoeken naar de gevolgen van de Omicron-variant regelmatig gepubliceerd in medische tijdschriften.

De afgelopen dagen heeft een onderzoek van het Imperial College London aangetoond dat:Een simpele verkoudheid kan beschermen tegen infectie met het coronavirus als de Omicron-variant. Voor de ICL-onderzoekers was de rol van “T-cellen” cruciaal. “We hebben ontdekt dat hoge niveaus van reeds bestaande T-cellen, die het lichaam aanmaakt wanneer ze worden geïnfecteerd met andere menselijke coronavirussen zoals verkoudheid, kunnen beschermen tegen COVID-19-infectie.”

Deze studie van 52 personen vormt een aanvulling op een andere studie van de Universiteit van Birmingham, ook gepubliceerd in: de immuniteit van de natuur Deze laatste dagen.

Onderzoekers vergeleken de immuunrespons op SARS-CoV-2 bij 91 kinderen van 3 tot 11 jaar en 154 volwassenen. Allen hadden asymptomatische of milde symptomen van Covid. De gegevens zijn verzameld in de tweede helft van 2020, maar het onderzoek is pas de afgelopen dagen gepubliceerd.

Betere immuunrespons bij kinderen

De resultaten geven aan dat de antilichaamproductie en de T-celrespons hoger waren bij kinderen. Aangezien bepaalde T-cellen ook aanwezig zijn bij kinderen die positief zijn getest op SARS-CoV-2, worden ze mogelijk niet veroorzaakt door een infectie met dit virus, maar hun aanwezigheid is te wijten aan eerdere blootstelling aan coronavirussen die verkoudheid veroorzaken.

Dit zou een van de vele verklaringen zijn voor het feit dat kinderen minder last hebben van de SARS-CoV-2-epidemie. “Blootstelling aan verschillende ademhalingsvirussen in korte tijd, tijdens de eerste twee levensjaren, zorgt ervoor dat kinderen een betere immuunrespons genereren dan volwassenen”, aldus onze collega’s. TV3, Tony Soriano, MD, kinderarts in het Vall d’Hebron-ziekenhuis in Barcelona.

READ  Leven zoals het op aarde bekend is, is onmogelijk op Venus door gebrek aan water