Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de belangrijkste symptomen van Omicron?

Vermoeidheid, koorts, hoesten. Dit zijn de drie meest voorkomende symptomen bij mensen met de Omicron-variant, die in Frankrijk de meerderheid is geworden. Twee weken lang droeg dit alternatief bij aan een toename van het aantal besmettingen met ongeveer 300.000 nieuwe gevallen per dag, Volgens de cijfers van de gezondheidsautoriteiten. Veel meer infectie dan zijn Delta-tegenhanger, is ontdekt in ‘74% van de testen is gecontroleerd’, Frankrijk Volksgezondheidsrapporten (SFP) In het laatste epidemiologische bulletin, op 6 januari.

De organisatie merkt op dat als de meeste positieve gevallen van de Omicron-variant asymptomatisch zijn, ze mild zijn., die 338 gevallen bestudeerde en de neiging heeft om A . te herkennen “lagere intensiteit” van infectie met Omicron. Echter, De medische gemeenschap is voorzichtig om geen overhaaste conclusies te trekken over de symptomen veroorzaakt door Omicron, bij gebrek aan wetenschappelijke publicaties over het onderwerp. Het kanaal Franceinfo evalueert de tot nu toe bekende items.

Vermoeidheid, hoesten en koorts voor de meeste patiënten

Drie symptomen kwamen naar voren met als eerste asthenie, of abnormale vermoeidheid, voor 43% van de 338 mensen die op 4 januari door Public Health France werden ondervraagd. Deze symptomen worden gevolgd door hoesten (40%) en koorts (35%). Tekenen die steeds meer lijken op die van griep en minder ernstig zijn dan die veroorzaakt door de delta-variant: Omicron zal daarom meer de bovenste luchtwegen, zoals de bronchiën, aantasten en de longen verkleinen. Maar de Franse volksgezondheidsorganisatie merkt op dat de meerderheid van de door de organisatie ondervraagde patiënten gemiddeld 32 jaar oud is en dat een klein percentage van hen risicofactoren heeft.

READ  De Arctische en Antarctische wateren veranderen met hoge snelheid, met risico's voor de rest van de wereld

Dit panel is ook door enkele Engelse patiënten beschreven als onderdeel van de Zoe Covid-studie die, door middel van de gegevens die in de homogene app zijn verzameld, dient om de symptomen van patiënten te identificeren. Het werk werd uitgevoerd onder auspiciën van Tim Spector, hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College London. “Voor de meeste mensen zal een positief Omicron-geval meer op een verkoudheid lijken, te beginnen met keelpijn, loopneus en hoofdpijn,” Gedetailleerd over Zoe Covid (artikel in het Engels).

Voor de meeste patiënten lijken al deze symptomen (hoesten, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn en loopneus) tussen de twee en vier dagen aan te houden, volgens een studie uitgevoerd in Noorwegen bij 111 patiënten en gepubliceerd op de website van het medisch centrum. Eurosurveillance.org magazine dat exclusief publiceert Epidemiologische artikelen (artikel in het Engels). De incubatietijd voor het virus is ook korter dan een week bij eerdere varianten tot gemiddeld drie dagen, zoals aangegeven Dit is de mening van de Wetenschappelijke Raad 26 dec.

Nachtelijk zweten, maar minder verlies van smaak en geur

In tegenstelling tot zijn voorgangers veroorzaakt de Omicron-variant vaak verlies van smaak en geur, tot dan toe een typisch symptoom van Covid-19. Slechts 6% van de door Public Health France ondervraagde patiënten merkte een verlies van geur of hoge leeftijd op, of zelfs beide tegelijk.

Aan de andere kant hebben medische teams andere symptomen opgemerkt, tot nu toe vrij zeldzaam, waaronder nachtelijk zweten. Op een persconferentie die het Zuid-Afrikaanse ministerie van Volksgezondheid eind december organiseerde, legde dokter Unben Pillay uit dat de Omicron-variant kan zorgen voor zweten en de patiënt midden in de nacht wakker kan maken. Deze weergave onderscheidt hem van andere varianten.

READ  Hoe Bretonse ziekenhuizen degenen opvangt die om medische redenen zijn geëvacueerd

In het VK zijn bij sommige kinderen ook huidsymptomen waargenomen, terwijl ze bij geen enkele volwassene worden gezien. Dat blijkt in ieder geval uit de aantekeningen van een op de zender geïnterviewde huisarts. Skynews (in Engels) : Plotseling verschijnen van kleine knopen en rode vlekken op de huid wordt waargenomen bij ongeveer 15% van de kinderen met de omicron-variant. Tot op heden heeft echter geen enkele wetenschappelijke studie deze pediatrische huidsymptomen bewezen.

Infectie met minder risico op ziekenhuisopname

Gebaseerd op vroege waarnemingen uit Zuid-Afrika, en volgens Studie van de Universiteit van Hong Kong (artikel in het Engels) Dat is nog niet beoordeeld, men denkt dat de Omicron-stam de luchtwegen sneller infecteert en de longen verlaat. een andere studie, Uitgevoerd op muizen in Liverpool (Verenigd Koningkrijk), gaat in dezelfde richting en Het suggereert dat Omicron de longen mogelijk minder infecteert dan eerdere varianten, en dus leidt tot minder ernstige vormen van Covid-19, aldus rapporten. launch.

De UKHSA concludeerde ook voorzichtig dat het risico op het ontwikkelen van een acute vorm bij Omicron drie keer lager was dan bij de delta-variant. De ziekenhuisopnames zijn korter, met een vermindering van 40 tot 45% van het risico op een of meer nachten in het ziekenhuis. Patiënten hebben over het algemeen minder zuurstof nodig.

In Frankrijk daalde het aantal ziekenhuisopnames na een bezoek aan de eerste hulp met vermoedelijke Covid-19 van 50% tot 36% in de laatste twee weken van december, toen Omicron de meerderheid werd. De Franse volksgezondheidsautoriteit stelt echter dat deze gegevens met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd. In feite worden infecties met de Omicron-variant nog steeds het meest waargenomen bij de jonge bevolking en lopen ze daarom minder risico.

READ  4 weken durende richting: weer tot 6 juni

De mildste symptomen van vaccinatie

Een ander belangrijk feit waarmee rekening wordt gehouden bij het evalueren van de gradatie van symptomen veroorzaakt door Omicron: de laatste ontmoet steeds meer gevaccineerde mensen. Hoe verder de patiënten zich in hun vaccinatieschema bevinden, hoe minder symptomen er zullen zijn lijken forten.

Dus voor mensen die hun dosis stimulerende middelen hebben gekregen, kan een Omicron-infectie als een verkoudheid zijn. zij hebben, “Omicron heeft de neiging om een ​​mildere infectie te veroorzaken”Dr. William Schaffner, expert op het gebied van infectieziekten aan het Vanderbilt University Medical Center in Nashville (VS) zei: nbc nieuws muur (artikel in het Engels). Op dit moment zijn er echter geen studies over dit onderwerp beschikbaar. Wat we nog niet hebben gezien, is een schat aan informatie over wat Omicron zal doen bij niet-gevaccineerde mensen,” bepaalt.

Terwijl we wachten op meer informatie, zorgt epidemioloog Antoine Flaholt, die ook directeur is van het Institute for Global Health aan de University of Geneva Medical School, ervoor dat vaccinatie belangrijk blijft. Om ernstige vormen te vermijden gerelateerd aan Omicron.