Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doorzettingsvermogen staat voor het eerste echte probleem op Mars

Doorzettingsvermogen lijkt een paar stenen “in de keel” te hebben gestoken. De rover, die een paar dagen eerder zijn zesde rotsmonster had uitgegraven en verzameld, was niet in staat om de buis met het materiaal te sluiten. Ingenieurs werken momenteel aan het probleem.

Sinds de landing afgelopen februari in de Jezero-krater, heeft de Amerikaanse rover Perseverance al vijf rotsmonsters verzameld. Deze (en nog veel meer) zullen zijn In de vroege jaren 2030 naar de aarde gebracht voor analyse. De onderzoekers hopen sporen van vorig leven te vinden, mogelijk bacterieel.

Op 29 december begon Perseverance echter met het verzamelen van monster nummer zes. Om dit te doen, had het missieteam hun zinnen gezet op een steen in de buurt van de rover genaamd Esol. Het proces lijkt goed te gaan. Door te vertrouwen op een inslagboor die zich aan het einde van zijn 2,1-meter robotarm bevindt, nam de rover actief het monster voordat hij het naar zijn “carrousel” bracht, een roterende wielvormige structuur die op het chassis van de rover werd geplaatst, waarbinnen alle monsters zou worden verzegeld. Toen kwam de auto in de problemen.

Het grind zit vast in de versnelling

De sensoren op de rover hebben aan het begin van deze fase al een onverwachte weerstand geregistreerd, wat wijst op de aanwezigheid van een Mogelijk verbod. Dus een paar dagen geleden vroeg het missieteam aan Perseverance om de buis gevuld met een monster van de carrousel te verwijderen en enkele foto’s van het mechanisme te maken. Deze foto’s onthulden uiteindelijk een bestand De aanwezigheid van meerdere stenen, hieronder zichtbaar.

READ  De ontdekking van de overblijfselen van het Canal Grande
Afbeelding verkregen op 7 januari 2022 door de WATSON rover-camera. Krediet: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Het Perseverance-team werkt nu aan het oplossen van het probleem en zorgt ervoor dat het niet overhaast wordt. ” Dit is de eerste keer dat we puin verwijderen en we willen alle tijd nemen die nodig is om ervoor te zorgen dat deze stenen er op een ordelijke en gedisciplineerde manier uit komen.«, bevestigd In feite, Luis Gandora, hoofdingenieur voor rover-sampling en caching bij NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL).

Dit is niet de eerste uitdaging waarmee doorzettingsvermogen wordt geconfronteerd, maar het is misschien wel de belangrijkste. Onthoud in feite dat een bestand De eerste bemonsteringspoging met de volhardingswagen was niet succesvol, omdat er geen gesteente of stof van Mars in de bemonsteringsbuis was opgenomen. Volgens het missieteam zal de doelsteen waarschijnlijk erg zacht zijn en in stukken vallen als je ermee omgaat.