Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar of niet waar. Is het echt “in de landen waar we het grootste aantal vaccins hebben gemaakt, zijn er de meeste gevallen”, zoals professor Raoult beweert?

primair
Professor Didier Raoult zei onlangs dat landen waar vaccinatie tegen Covid-19 belangrijk is, het hoogste aantal positieve gevallen hebben. La Dépêche scheidt in deze verklaring waarheid van onwaarheid.

“In de landen waar we de meeste vaccins hebben gemaakt, zijn er de meeste gevallen.” Op 7 januari legde professor Didier Raoult vol vertrouwen deze verklaring af over het programma “Touche pas à mon poste” van Cyril Hanoune op c 8. Vervolgens legde de directeur infectie van de IHU Méditerranée in Marseille uit: “Een groot aantal gevallen volgt de injectie van het vaccin binnen 15 dagen tot drie weken. Dit is te wijten aan een wetenschappelijk fenomeen dat antilichamen vergemakkelijkt. Het zijn antilichamen die infectie vergemakkelijken Hun effect verschijnt binnen drie weken na blessure “.

Naast deze “faciliterende” antilichamen, zijn de meest voorkomende “neutraliserende” antilichamen die welke het virus bestrijden en inactiveren. De productie ervan is ook wenselijk tijdens vaccinatie.

“Is dit nuttig? Het antwoord is nee.”

Professor Didier Raoult bespreekt de gezondheidssituatie en geeft zijn mening over het vaccin! #TPMP pic.twitter.com/9GNIElbgPw

– TPMP (TPMP) 7 januari 2022

Wat zeggen de cijfers?

Dus wat zeggen de cijfers? Het aantal positieve gevallen zagen we in de laatste week van oktober 2021 met het aantal vaccinaties vijftien dagen ervoor. Evenzo zagen we het aantal positieve gevallen in de laatste week van december 2021 met het aantal vaccinaties vijftien dagen eerder, volgens gegevens van de Franse Volksgezondheid en het Directoraat-generaal Volksgezondheid. Ze zijn weergegeven in de twee onderstaande grafieken.

(Als de afbeeldingen niet verschijnen, schakelt u de adblocker uit).

READ  Waarom duurt het enkele weken om de ernst ervan te beoordelen?

Op het eerste gezicht, hoe meer gevaccineerd, hoe meer positieve gevallen er echt toe deden. Intussen overspoelde de golf van Omicron echter Frankrijk. Met deze nieuwe, zeer besmettelijke variant die voor het eerst werd gemeld op 24 november, schoten de besmettingspercentages omhoog tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Lees ook:
Didier Raoult vertrekt: ‘Is vaccinatie ergens goed voor? Het antwoord is nee’

Voorbeeld van een vaccin tegen knokkelkoorts

Professor Didier Raoult belicht het fenomeen van het faciliteren van antilichamen. Deze theorie is ontwikkeld voor het ebolavirus, knokkelkoorts of aids. “Volgens deze theorie kunnen virussen hun penetratie in de cellen van het lichaam gemakkelijker zien te maken door interactie met reeds bestaande neutraliserende antilichamen”, legt hij uit. Versturen Professor Antoine Flaholt, epidemioloog en directeur van het Institute for Global Health in Genève.

Dit fenomeen werd waargenomen met het Sanofi-vaccin tegen knokkelkoorts. “We hebben gevaarlijke vormen gezien die bij voorkeur optreden tijdens blootstelling aan het virus van gevaccineerde mensen die de ziekte niet eerder hebben gehad.” Zo hebben mensen die tegen dengue zijn ingeënt, ernstigere vormen ontwikkeld dan mensen die niet zijn gevaccineerd.

Lees ook:
Moeten we tegen Omicron blijven testen? “Hoe meer we testen, hoe meer we vinden, hoe meer we in paniek raken”, aldus Dr. Gerald Kerczyk.

COVID-19: Experts verdeeld

Kan deze theorie worden toegepast op Covid-19? “Experts bespreken de theorie van antilichaamfacilitatie”, legt professor Antoine Flaholt uit. “De theorie van professor Raoult lijkt hier gebrekkig”, zei de Zwitserse epidemioloog. “Als West-Europese landen sterke golven hebben die geassocieerd worden met de Omicron-variant, ondanks een sterke vaccinatiegraad, lijken hun immuundammen goed stand te houden tegen ernstige vormen van infectie”, legt hij uit. De algemene mening is dat als vaccins infectie met Covid-19 niet voorkomen, ze de ontwikkeling van gevaarlijke vormen niet toestaan.

READ  Het mysterieuze virus dat sociale netwerken wakker schudt

zoals opgemerkt in Versturen Dr. Gerald Krzyk is een medisch adviseur voor de groepskanalen TF1“Hoe meer tests, hoe meer men te weten komt” van positieve gevallen. Dit is het geval in Frankrijk en veel westerse landen. Dit is minder het geval in arme landen in Afrika of Azië waar virusonderzoek en vaccinatie minder ver gevorderd zijn.