Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Kunnen we de booster krijgen als we positief testen op coronavirus?

Geschreven door Cecil D. Geplaatst op 11 jan. 2022 om 13:57 uur

Als u onlangs Covid-19 heeft gehad, hoeft u geen booster-injectie te krijgen. Maar moet u zich zorgen maken als u direct na de injectie ziek wordt? We zijn aan het evalueren.

Olivier Ferrand We meldden afgelopen november: Eén besmetting is gelijk aan één dosis. Met andere woorden, het is niet nodig om uzelf een boosterdosis te geven tegen: COVID-19 Als u het virus heeft opgelopen na uw laatste dosis. Een Certificaat van herstel van Covid-19 Duurt zes maanden vanaf de datum van het screeningsonderzoek.

Als u bijvoorbeeld in september 2021 het coronavirus heeft opgelopen, hoeft u pas in maart 2022 een nieuwe dosis van het vaccin te krijgen. De infectie maakt voldoende antistoffen aan, dus de combinatie van het vaccin is niet nodig. immuunafweer met een ander vaccin.

Maar wat als ik dat doe? boosterdosis, en dat je was Positief getest op Covid-19 Binnen enkele dagen? Zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan deze overmatige blootstelling aan het virus?

Volgens de huidige wetenschappelijke kennis is er geen Er is geen risico op complicaties Gekoppeld aan vaccinatie als je al besmet bent met het virus. “ Er is momenteel geen aanbeveling die een diagnostische test vereist voordat het vaccin wordt geïnjecteerd. ’” herinnert viroloog en onderzoekerdocent eraan Yannick Simon In krantenkolommen ten westen van Frankrijk.

Elizabeth BuffettDe voorzitter van de technische commissie vaccinaties bij HAS bevestigde dat er geen zorgen zijn over ernstige bijwerkingen. Mensen die door dit scenario worden getroffen, hebben echter een hoger risico op besmetting Milde bijwerkingen Zoals vermoeidheid of koorts, zegt ze.

READ  Nee, Cochin Hospital heeft de deadline voor verplichte vaccinatie van zorgverleners niet uitgesteld

Als vaccinatie niet wordt aanbevolen als je Covid hebt, is dat vooral omdat die injectie als onnodig wordt beschouwd, in het lichaam waar het virus al aanwezig is. ” Voor asymptomatische mensen die drager zijn van SARS-CoV-2 en bij wie geen diagnose is gesteld, biedt vaccinatie geen geen winst. Het immuunsysteem bestrijdt infecties, inclusief het produceren van antilichamen ”, legt Yannick Simonin uit.

Elizabeth Buffett deelt deze mening niet volledig. Als de dosis van het vaccin in het lichaam van een al zieke patiënt niet gevaarlijk is, is het volgens een infectieziektespecialist toch niet nutteloos. Integendeel, het kan nuttig zijn: “ Het is alsof deze mensen een hogere dosis : De immuunrespons zal groter zijn, omdat vaccin en infectie samen het lichaam revitaliseren ze zegt.

Momenteel stelt de Franse vaccinatiestrategie dat als een persoon positief test op Covid-19, hij zijn boosterdosis niet meteen hoeft in te nemen, of hij nu symptomatisch is of niet. Als je het coronavirus hebt opgelopen, kun je dus annuleren een afspraak Een herinnering, als het minder dan zes maanden verwijderd is. Als het testresultaat na de injectie positief is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het virus ernstiger is. Als de effecten van een vaccinatie echter zeer moeilijk te verdragen, ziekte of ongebruikelijk zijn, neem dan contact op met uw arts.