Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: waarom testen sommige mensen niet positief terwijl ze samenleven met een besmette persoon?

primair
Volgens een recente studie van verschillende onderzoekers van Imperial College London is er een verklaring voor het feit dat sommige mensen niet positief zijn ook al wonen ze samen met iemand met Covid-19.

Zoals we u onlangs hebben medegedeeld, Kou kan beschermen infectie Omicron varianten Delta, volgens Engelse media Sky News. Inderdaad, onderzoekers van Imperial College London zeggen dat koudebestrijdende T-cellen beschermen tegen Covid. Een “belangrijke ontdekking” met name om uit te leggen dat mensen die in de buurt van COVID-19 wonen mogelijk geen COVID-19 oplopen.

Deze studie werd in september 2020 in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd en volgde 52 mensen die samenwoonden met iemand die positief testte. Tijdens het onderzoek moesten de deelnemers verschillende PCR-tests ondergaan om te controleren of ze ook besmet waren: “We ontdekten dat mensen met veel T-cellen negatieve resultaten bleven krijgen. T-cellen werden door het lichaam aangemaakt bij besmetting met andere coronavirussen zoals omdat het vanwege de verkoudheid kan beschermen tegen infectie met Covid-19.”

Studie co-auteur professor Ajit Lalvani merkte ook op: “Onze studie levert duidelijk bewijs dat T-cellen in de gewone verkoudheid een beschermende rol spelen tegen SARS-CoV-2.”

READ  De lijst met ziekten die onverenigbaar zijn met autorijden wordt ingekort