Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het besmettingspercentage bereikte 2.478 op Corsica en er werden gemiddeld 1.222 nieuwe dagelijkse gevallen op het eiland vastgesteld

Cijfers met betrekking tot de ontwikkeling van de COVID-19-epidemie op Corsica werden maandagavond gepubliceerd.

Op het eiland zijn nu 142 patiënten opgenomen: 89 in Corse-du-Sud, van wie 10 op de intensive care, en 53 in Haute-Corse, van wie 10 op de intensive care.

Elke dag worden er gemiddeld 549 dagelijkse gevallen vastgesteld in Corse-du-Sud en gemiddeld 673 in Haute-Corse. Daarom worden er elke dag gemiddeld 1.222 nieuwe gevallen op het eiland vastgesteld.

Elke dag betreuren we een gemiddelde sterfgeval op Corsica.

Qua besmettingsgraad is het vanavond 2368 op de Corse du Sud en 2588 op de Haute-Course. Als dat laatste erg hoog is, wat tot de hoogste van Frankrijk behoort, lijkt het zich enkele dagen te stabiliseren.

Het positiviteitspercentage is 13,1% in Corse-du-Sud en 15,2% in Haute-Corse.

Ten slotte was de vaccinatiegraad 68,6% in Corse-du-Sud en 65,8% in Haute-Corse. Dit percentage, dat sinds enkele weken vrijwel constant is gebleven ten opzichte van de initiële vaccinatie, stijgt geleidelijk weer.

READ  Coronavirus-patches binnenkort beschikbaar?