Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ontdekking van de overblijfselen van het Canal Grande

De Maas speelt al enkele dagen jojo, afhankelijk van de weersomstandigheden. Niets abnormaals. Er is een gezegde dat stelt dat als Maas vóór Sint Maarten (11 november) zijn bed verlaat, hij voor de zomer zeven keer uit bed zal komen. Waarschuwingen geel of oranje zijn niet nodig, de inwoners van Maas hebben altijd geweten welke procedure ze moeten volgen. Sinds de herfst wachten bij de ingang van alle mogelijke afsluitingen borden om in de loopgraven geplaatst te worden. Het is eerder voor de vermisten of voor de aliens, want iedereen hier kent de overstromingsgevoelige wegen! De enige onzekerheid is de omvang van de overstroming. Is dit weekend de naam overstroming waard?

De laatste majoor, twintig jaar geleden, sneed de ingang van Yeovil Road twee uur af.

Ook al was deze nieuwe overstroming heel gewoon, het was voldoende om het verleden terug te brengen door opnieuw de loop van het Canal Grande te onthullen in de weide tussen Commerci en Vigno.

Dit aquaduct, ontworpen door Héré voor Stanislas, maakte het mogelijk om per boot toegang te krijgen tot het Koninklijk Paviljoen, op de plaats van het huidige Tivoli. De tentoonstelling “Beeld in zijn kasteel”, die momenteel te zien is in het kasteel van Lunéville, maakt het mogelijk om enkele elementen van de decoratie van dit kortstondige paviljoen te ontdekken, zoals het grote waar beide werden vernietigd minder dan 20 jaar nadat het werd gebouwd, in de zomer van 1766. Alleen deze twee evenwijdige lijnen blijven in de wei, overblijfselen van de platforms die vroeger het Canal Grande vormden.

READ  Deze acteur is volgens de wetenschap de knapste man ter wereld... we checken helemaal in!