Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Waarom de simpele verkoudheid beschermen tegen de ommicron-variant?

Besmetting met de Omicron variant is niet onvermijdelijk. Een recente studie toonde aan dat verkoudheid beschermt tegen Zuid-Afrikaanse mutaties. uitleg.

De wereld is twee jaar lang veranderd. de COVID-19 Ik definieerde de grenzen tussen het leven ervoor en erna. En na twee jaar Epidemie, variabel Omicron, zelf, liep een breuk van de breuk op.

Een Zuid-Afrikaanse mutant Met zijn zeer specifieke oorsprong en kenmerken. beginnend vanaf symptomen. Kenmerken van de nieuwe mutant die wetenschappers beetje bij beetje ontdekken.

Lees ook:
COVID-Omicron: Wat zijn de tekenen dat u de infectie heeft zonder het te weten?

Lymfocyten of T-cellen

Laatste maar niet de minste: eenvoudig bestand Verkouden worden kan beschermen tegen infectie naar Variant Omicron. Zelfs onderzoekers van Imperial College London beweren dat: “T-lymfocyten zijn een belangrijke ontdekking” meer dan “de vaccinatie blijft de beste manier om je te beschermen tegen covid.

“Blootstelling aan SARS-CoV-2 leidt niet altijd tot infectie, en we wilden begrijpen waarom”Dr. Rhea Kondo, auteur van de studie, legt uit. “We ontdekten dat hoge niveaus van reeds bestaande T-cellen door het lichaam worden geproduceerd wanneer ze met een andere worden geïnfecteerd.” Coronavirus Mensen kunnen zich, net als verkoudheid, beschermen tegen: COVID-19.

“Bloedmonsters werden genomen van alle 52 mensen binnen zes dagen na blootstelling aan het virus om onderzoekers in staat te stellen niveaus van reeds bestaande T-cellen van eerdere verkoudheidsinfectie met coronavirus te analyseren die ook COVID-eiwitten herkennen. De onderzoekers ontdekten dat er significant hogere niveaus van deze reactieve T-cellen werden gevonden bij 26 niet-geïnfecteerde mensen, vergeleken met 26 mensen die Covid hadden.”En Hij schrijft voor de Engelse media Sky News.

READ  Waarom is een enkele dosis van het Covid-19-vaccin niet voldoende?

“Onze studie levert tot nu toe het duidelijkste bewijs dat door koude geïnduceerde T-cellen een beschermende rol spelen tegen SARS-CoV-2.”Professor Ajit Lalvani, co-auteur van de studie.