Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is het gevaarlijk om gevaccineerd te worden zonder symptomen?

concentratie – De hoge mate van besmetting die gepaard gaat met de Omicron-variant baart sommige mensen zorgen: loopt de getroffen persoon risico door vaccinatie?

Alleen al op donderdag werden 305.322 nieuwe gevallen van Covid-19 ontdekt, Volksgezondheidsrapporten in Frankrijk. Sinds zijn verschijning vertoont de Omicron-variant een zeer hoge besmettingsgraad, wat in het kader van vaccinatie enige zorgen baart: is er bij positiviteit zonder symptomen een risico op vaccinatie? Met andere woorden, is het gevaarlijk om een ​​injectie te nemen als je besmet bent zonder het te weten?

Er komen meerdere gevallen voor. Allereerst wanneer u contact heeft op het moment van de vaccinatie-afspraak. “Als de persoon in contact is geweest, moet de vaccinatie worden uitgesteld en moet een test worden gedaan om te bevestigen of er geen infectie is. Als de test negatief is, kan er gevaccineerd worden. Als de test positief is, moet u ten minste twee maanden wachten nadat uw symptomen zijn overgegaan om u te laten vaccinerenHet ministerie van Volksgezondheid reageert.

Als er symptomen optreden, is testen noodzakelijk. “Als de test positief is, is het raadzaam om na het verdwijnen van de symptomen minimaal twee maanden te wachten tot de vaccinatie is voltooid.” We gaan verder in de bediening.

Is het riskant als u asymptomatisch bent?

Het is ook mogelijk dat u de infectie krijgt zonder het te beseffen, dat wil zeggen zonder symptomen. “Covid infecteert cellen en vermenigvuldigt zich zonder dat een persoon symptomen zoals koorts ervaart. U kunt het virus besmetten en bij u dragen zonder symptomen te ervaren.“,” herinnert Mathieu Molimar, hoofd medische farmacologie van het Purdue University Hospital. Bovendien regeert het ministerie niet”Het is niet nodig om automatisch te testen voor vaccinatieDit kan de kans op infectie vergroten zonder het te weten op het moment van vaccinatie.

READ  Waarom kinderen ernstige vormen worden bespaard

«Omdat de persoon al besmet is, hebben ze al de antilichamen ontwikkeld die het vaccin zou moeten induceren, dus ze hebben waarschijnlijk geen baat bij het krijgen van het vaccin.»En Frédéric Altari, directeur van de afdeling Immunologie van het Centrum voor Kankeronderzoek en Immunologie in Nantes Angers, analyseert, Met onze collega’s van Science et Avenir. «Er zullen geen gevolgen voor de gezondheid zijn en ze zullen niet gevaarlijk zijn‘ stelt Matthew Molymar gerust. Daarom veroorzaken vaccinatie en positiviteit voor Covid-19 geen gezondheidscomplicaties. Het enige echte gevaar is de zinloosheid van de injectie, omdat de antilichamen al in het lichaam aanwezig zijn.