Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zelensky verlaagt de mobilisatieleeftijd van 27 naar 25 jaar

Zelensky verlaagt de mobilisatieleeftijd van 27 naar 25 jaar

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Dinsdag ondertekende de Oekraïense president een wetsontwerp dat een jaar geleden werd aangenomen, terwijl de strijdkrachten te weinig manschappen hebben om de Russische invasie het hoofd te bieden.

Dinsdag ondertekende de Oekraïense president Volodymyr Zelenski een wetsvoorstel om de leeftijd voor militaire mobilisatie te verlagen van 27 naar 25 jaar, omdat de strijdkrachten niet over de manschappen beschikken die nodig zijn om de Russische invasie het hoofd te bieden. Dit is een project van de website waarop u kunt stemmen vanuit een van de projecten en dat volgens de Rada, het Oekraïense parlement, in de residentie zal worden afgekondigd in het Mercredi-gedeelte op zijn website. De Oekraïense regering moet vervolgens de verschillende regelgevingsteksten compatibel maken met het nieuwe tijdperk Inpakken.

debat

Rekrutering voor het leger staat in Oekraïne al maanden ter discussie. Het Oekraïense leger heeft verliezen geleden, waarvan de omvang geheim wordt gehouden, en heeft vandaag, anders dan aan het begin van het conflict, moeite om vrijwilligers voor het front te vinden. De Rada stemde in februari in eerste lezing vóór een reeks maatregelen gericht op het vergemakkelijken van de mobilisatie, na een eerste ontwerp dat de regering een paar weken geleden had voorbereid om te herschrijven.

Volodymyr Zelensky zei in december 2023 dat het leger had aangeboden om tot 500.000 extra mensen te mobiliseren, een cijfer dat sindsdien is herzien door de nieuwe opperbevelhebber van het Oekraïense leger, Oleksandr Sirsky. Veel Oekraïners beschouwen het huidige dienstplichtsysteem als oneerlijk, ineffectief en vaak corrupt. Er gaan ook stemmen op die de demobilisatie eisen van degenen die al lange tijd aan het front zitten.

READ  Na een volledig seizoen wil Griekenland de schade vermijden die wordt veroorzaakt door overtoerisme: liberalisering