Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden zal het einde van de Ramadan heimelijk vieren

Biden zal het einde van de Ramadan heimelijk vieren

Joe Biden, die zich kandidaat stelt voor een tweede termijn, is in februari al gestraft bij de verkiezingen tijdens de voorverkiezingen in Michigan, waar een grote moslimgemeenschap woont.
Elizabeth Frantz/Reuters

Joe Biden, die door de moslimgemeenschap in de Verenigde Staten breed wordt bekritiseerd vanwege zijn steun aan de Israëlische aanval op Gaza, zal dit jaar geen openbare receptie voor de Ramadan organiseren, in tegenstelling tot wat hij in 2022 en 2023 deed, zei een woordvoerder van Biden. Dinsdag. Overdag zal de Amerikaanse president een… “zakelijke bijeenkomst” met “Leiders van de moslimgemeenschap”Die aandrong op de bijeenkomst “privaat”Dat merkte Karen Jean-Pierre op tijdens een persconferentie.

Na deze bijeenkomst zal de 81-jarige Democraat deelnemen aan een “klein” Ze zei dat ze een iftar-feest hield met de moslimleden van haar regering. “Dit is op verzoek van leden van de (islamitische) gemeenschap, en dit is wat zij wilden en dat begrijpen wij.”De woordvoerder zei.

Biden is al gestraft

Zowel in 2022 als in 2023 ontving Joe Biden enkele honderden gasten in het Witte Huis om Eid te vieren, de feestdag die de islamitische heilige maand beëindigt, en elke keer hield hij een toespraak. Dit jaar is de sfeer compleet anders binnen de Amerikaanse moslimgemeenschap, die niet boos is op het beleid van de Amerikaanse president in het Midden-Oosten.

Veel moslims en Arabische Amerikanen beschuldigen Joe Biden ervan bij te dragen aan het lijden van de Palestijnen in Gaza door vrijwel onvoorwaardelijke steun aan Israël te blijven verlenen. Overal waar hij reist, verzamelen demonstranten zich met borden waarop naar hem wordt opgeroepen “Genocide”.

Joe Biden, die zich kandidaat stelt voor een tweede termijn, is in februari al gestraft bij de verkiezingen tijdens de voorverkiezingen in Michigan, waar een grote moslimgemeenschap woont. Tienduizenden kiezers in deze staat in het gebied van de Grote Meren, die zeker doorslaggevend zal zijn bij de presidentsverkiezingen in november, stemden uit protest tegen.

READ  China bereidt zijn kont voor, CNOOC, de Chinese energiegigant, die al zijn activa in Noord-Amerika verkoopt