Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Populaire YouTuber ontvoerd in Haïti terwijl hij de machtigste bendeleider van het land wilde interviewen – bijna $ 600.000 losgeld geëist door ontvoerders

Populaire YouTuber ontvoerd in Haïti terwijl hij de machtigste bendeleider van het land wilde interviewen – bijna $ 600.000 losgeld geëist door ontvoerders

De Amerikaanse YouTuber Addison Pierre Maalouf werd afgelopen 14 maart in Haïti ontvoerd terwijl hij ‘Barbecue’, de machtigste bendeleider van het land, wilde interviewen. Een bende eist een losgeld van ruim 500.000 dollar voor zijn vrijlating.

Addison Pierre Maalouf, bekend onder de bijnaam ‘YourFellowArab’, heeft al twee weken geen teken van leven getoond, terwijl de bendeoorlog in het land blijft woeden. Deze specialist in ophefmakende berichtgeving – gevolgd door bijna 1,5 miljoen mensen – filmt zichzelf over de hele wereld in vaak gevaarlijke situaties (piraten in Egypte, bendes in Mexico, etc.).

Deze keer wilde de jonge Amerikaan samenwerken met de Haïtiaanse bendes. Volgens zijn familieleden arriveerde hij op 13 maart in het land en werd hij de volgende dag ontvoerd toen hij een interview moest houden met de leider van de beroemde ‘BBQ’-bende.

'We gaan naar Port-au-Prince. Het is zes uur rijden en we willen niet midden in de nacht aankomen. Overal zijn bendes, en dat willen we niet riskeren.' Hij legde het uit in zijn laatste video, die hij op sociale media plaatste.

Hij vervolgde: “We hebben toestemming om daarheen te gaan, maar we zijn niet veilig voor nog ergere zaken vanwege een man die een kalasjnikov draagt.” Zijn ontvoerders eisen 600.000 dollar (ongeveer 560.000 euro) voor zijn vrijlating.

Niemand weet precies waar hij wordt vastgehouden. Een aanbetaling van $40.000 had betaald kunnen worden, maar dat was niet genoeg om hem vrij te laten.

De Amerikaanse autoriteiten herinneren u eraan dat u niet naar Haïti mag gaan.