Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zeldzame gevallen van hartproblemen zijn gemeld bij jongvolwassenen die in de Verenigde Staten tegen Covid-19 zijn ingeënt

Een enkele dosis van het Covid-19-vaccin van Moderna. – Matt Slocom / AP / Ciba

Link met vaccinatie Het is nog niet vastgesteld. Zeer zeldzame gevallen van hartproblemen bij adolescenten of jongvolwassenen die ertegen zijn ingeënt
Covid-19 Het werd deze week gemeld door de Centers for Disease Prevention and Control (CDC), het toonaangevende federale agentschap voor volksgezondheid
Verenigde staat.

Bijgevolg zijn meldingen van myocarditis, een ontsteking van de hartspier, waargenomen bij mensen die een boodschapper-RNA-vaccin kregen, zoals ontwikkeld door Pfizer / BioNTech of Moderna. De Centers for Disease Control and Prevention zeiden dat de meeste van hen “goedaardig lijken”, zeggend dat ze de situatie in de gaten houden.

In “Adolescenten en jongeren”

De Amerikaanse autoriteiten hebben het exacte aantal gevallen of de leeftijd van de getroffenen niet gespecificeerd. Het werd voornamelijk ontdekt bij “tieners en jonge volwassenen”, in de “volgende vier dagen” van injectie. Myocarditis, die vaak optreedt “na de tweede dosis”, treft mannen meer dan vrouwen. Bovendien overschrijdt het aantal gemelde gevallen van myocarditis momenteel niet het normale bereik bij mensen van deze leeftijdsgroep, volgens gezondheidsautoriteiten.

Eind april werden in Frankrijk vijf gevallen van myocarditis ontdekt bij mensen die het Pfizer / BioNTech anti-Covid-vaccin kregen, maar nogmaals, het verband met de injectie is niet bewezen. Merk op dat in de Verenigde Staten het Pfizer / BioNTech-vaccin een vergunning heeft Het is uitgebreid tot adolescenten tussen de 12 en 15 jaar Op 10 mei.

READ  'Alsof we de ovendeuren openden': Wat was het 'föhneffect' dat een kleine hittegolf veroorzaakte in Zuid-Frankrijk?