Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Tiger Mosquito Fixed at Never: hoe je verspreiding kunt detecteren en voorkomen

The Tiger Mosquito Fixed at Never: hoe je verspreiding kunt detecteren en voorkomen

De tijgermug is al lang aanwezig in overzeese gebieden en dringt sinds 2004 stedelijke gebieden binnen. Vierenzestig van hen zijn nu getroffen, Met inbegrip van Nevers voor meerdere jaren.

De gewone mug is kleiner dan zijn neef, heeft een spanwijdte van minder dan 1 cm en is zwart met witte vlekken op het lichaam en de benen. Het heeft een witte streep op de borst. Zijn reis, erg traag, is stiller dan die van gewone muggen.

Het bijt gedurende de dag (vooral bij zonsopgang en zonsondergang) en is bijzonder pijnlijk om te steken. Kortom, het is een vector voor het chikungunyavirus, knokkelkoorts en het Zika-virus. Het is daarom noodzakelijk om heel voorzichtig te zijn tijdens de periode van zijn activiteit, van 1 mei tot 30 november.

De larven nestelen in stilstaand water

Om reproductie te voorkomen, is het raadzaam om kleine tanks uit stilstaand water te verwijderen door kopjes en schotels, idealiter één keer per week, te legen onder bloempotten, dierenkommen, geplooide dekzeilen, emmers en parapluhouders. Het is ook het beste om watercentra af te dekken en speelgoed, kruiwagens, emmers en gieters uit de regen op te bergen. Ook moet je dakgoten onderhouden en natuurlijk afval en gebruikte banden weggooien. Een kleine aquariumtip: vissen eten muggenlarven.

Het regionale gezondheidsagentschap van zijn kant implementeert via de muggenbestrijder monitoring in alle afdelingen door een netwerk van nestvallen te installeren, voornamelijk in de meest bevolkte stedelijke eenheden, om de dynamiek van de voortgang van de mug te volgen. Er wordt een veldonderzoek uitgevoerd om een ​​nieuwe locatie te bevestigen.