Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn gevallen van myocarditis vastgesteld na injectie van mRNA-vaccins

Er zijn gevallen van myocarditis vastgesteld na injectie van mRNA-vaccins

In de Verenigde Staten heeft de CDC (Centrum voor ziektebestrijding en -preventie) Meldingen van een klein aantal gevallen van myocarditis na injectie van de mRNA-vaccins Pfizer en Moderna. Op dit moment is het onmogelijk om te bepalen of de twee gebeurtenissen verband houden.

In de Verenigde Staten komt het Vaccin Safety Committee wekelijks bijeen om de bijwerkingen te beoordelen Covid-19-vaccins Na het verlenen van toestemming voor gebruik in noodgevallen. Tijdens hun laatste bijeenkomst op 17 mei 2021Verschillende leden van de commissie presenteerden na de injectie gevallen van myocarditis Vaccins Naar mRNA, van Pfizer Zoals van Moderna. Onderzoek heeft nog geen strikt verband kunnen leggen tussen de vaccinatie en het ontstaan ​​van myocarditis. Dit kan gewoon toeval zijn. De meeste gewonden worden in het ziekenhuis opgenomen en hun diagnose is niet in gevaar gebracht. Artsen waren in staat om een ​​ruwe schets te maken van de mensen die het meeste risico liepen.

Jonge mensen maken zich zorgen

Myocarditis treedt op binnen vier dagen na injectie van het vaccin en komt het meest voor na injectie. De tweede dosis. De bijwerkingen zijn hierna meestal ernstiger. De betrokkenen zijn voornamelijk jongeren, tieners of jongvolwassenen. Op dit moment is de Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) geeft aan dat de snelheid vanafzetten Myocarditis sinds de start van de vaccinatiecampagne is niet hoger dan normaal.

Het exacte aantal gevallen is nog niet gemeld en is “relatief laag” van de 253 miljoen Vaccin doses Pfizer en Moderna worden verspreid vanaf 10 mei 2021. Het meest recente ANSM-geneesmiddelenbewakingsrapportSinds 21 mei 2021 is er in Frankrijk geen geval van myocarditis gemeld. Verder onderzoek zal worden gestart om deze gevallen al dan niet te koppelen aan mRNA-vaccins en om het beheer ervan te wijzigen. Het voorkomen van deze gevallen doet tot nu toe geen twijfel over het gebruik ervan.