Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zeldzame aardbeving zaait paniek in Melbourne

een Aardbeving Met een kracht van 5,9 trof het zuidoost
AustraliëGebouwen schokten in Melbourne en in paniek renden bewoners weg in een gebied dat niet gewend was aan aardbevingen. De aardbeving, die op slechts tien kilometer diepte toesloeg, verbijsterde de inwoners van de op een na grootste stad van Australië om negen uur ‘s ochtends en werd door de inwoners van honderden kilometers in de omtrek gevoeld. Hulpdiensten ontvingen zelfs hulpvragen
Dubbo700 km van het epicentrum.

Het United States Institute of Geological Studies (USGS) schatte het volume op 5,8, voordat het werd aangepast naar 5,9. De meeste inwoners van Melbourne, die acht weken vastzaten, waren thuis tegen de tijd dat de aarde schudde. Scènes van doodsbange bewoners die hun huizen verlaten, zijn sociale netwerken binnengedrongen. Premier Scott Morrison, die vanuit New York reageerde, hield vol dat er geen slachtoffers of aanzienlijke schade waren. Hij erkende echter het “uiterst zorgwekkende” aspect van de aardbeving voor bewoners, in een regio die zo ongewoon is aan trillingen als Australië.

Elke tien of twintig jaar een aardbeving in de regio

“Alles begon te trillen… iedereen was in shock”, zegt Parker Mayo, een 30-jarige coffeeshopmedewerker, terwijl foto’s van het winkelgebied in Chapel Street bakstenen laten zien die op de grond vallen. Kort na de eerste aardbeving vond een naschok van magnitude 4 plaats. Grote aardbevingen zijn ongebruikelijk in het zuidoosten van Australië, dat een vrij dichtbevolkt gebied is. “Ik zat in mijn kantoor… het duurde een tijdje om erachter te komen wat het was”, vertelde burgemeester van Mansfield, in de buurt van het epicentrum, aan ABC.

READ  Watervliegtuig stort neer tijdens gebruik, geen gewonden

Het is de grootste aardbeving in het zuidoosten van Australië in jaren, zegt Mike Sandiford, een geoloog aan de Universiteit van Melbourne. Hij zei dat er elke “tien tot 20 jaar” een aardbeving van deze omvang plaatsvindt in het zuidoosten van Australië, waarvan Thorbdale in 2012 de meest recente was. “We hadden 6 zeer grote hoeveelheden aan het einde van de 19e eeuw, hoewel de exacte hoeveelheden niet goed bekend zijn,” zei hij. Geoscience Australia zei dat de aardbeving werd gevolgd door een reeks van vier naschokken met een kracht van 2,5 tot 4,1.

De wetenschapper waarschuwde dat Australiërs “enkele honderden naschokken zouden kunnen verwachten, waarvan de meeste niet door mensen kunnen worden gezien, maar waarschijnlijk door een tiende worden gevoeld”, en speculeerde dat “miljarden dollars aan schade” hadden kunnen optreden. Veroorzaakte de aardbeving “als. Het gebeurde in Melbourne.”