Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In New York moest Jair Bolsonaro op de stoep eten

Geplaatst op 22 september 2021 om 15:00 uur

Het hoofd van een van ‘s werelds grootste mogendheden wordt gedwongen zijn pizza te eten terwijl hij op de stoep staat, het beeld is niet triviaal. Een foto van Jair Bolsonaro, omringd door zijn ministers en adviseurs, aan het dineren aan de deur van een restaurant in New York, verspreidde zich in de Braziliaanse media.

Volgens de krant “Koreo Brazilianen”, Staatshoofd, die zondag in de Verenigde Staten arriveerde om deel te nemen aan Algemene Vergadering van de Verenigde Naties , Hij kon de Amerikaanse restaurants niet betreden omdat hij de verplichte gezondheidsvergunning niet kon overleggen.

Veel van zijn ministers vonden het leuk om clichés op sociale netwerken te verspreiden in een poging de situatie te kleineren. “Luxe diner in New York”, grapte de secretaris van het presidentiële secretariaat op Twitter. De avond ging verder op dezelfde tegenstrijdige toon als de chef zijn hotel binnen moest sluipen via een achterdeur om te vermijden tegenstanders verzamelen, Corio Brasilense bevestigd.

Controversieel verblijf

harde kritiek op beheer van de gezondheidscrisis, Jair Bolsonaro, die in Brazilië minstens 590.000 mensen heeft gedood, heeft herhaaldelijk gezegd dat hij “de laatste Braziliaan” zal zijn die een vaccin tegen het Covid-virus zal krijgen. En voor zijn reis naar New York kondigde hij ook aan dat hij niet onderworpen zou zijn aan gezondheidsprotocollen, wat aarzeling veroorzaakte bij VN-functionarissen over zijn bestaansvoorwaarden.

Maar op het VN-forum zwakte hij zijn toespraak af door te zeggen dat hij voorstander was van vaccinatie, maar tegen het principe van een gezondheidspaspoort. Hiermee kwam geen einde aan de controverse rond de Braziliaanse president, die meerdere keren zonder masker is verschenen. Twee leden van zijn delegatie, waaronder de minister van Volksgezondheid, testten positief op Covid-19 na zijn deelname aan de Algemene Vergadering…

READ  De gezondheidssituatie in Guyana is sterk verslechterd