Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bifutaka: Bandietenaanvallen hebben bijna 50 mensen gedood

Bijna 50 mensen werden gedood bij aanvallen door bandieten in het landelijke stadje Marovitsika, in het district Pivotaka Sud, op 17 september na een botsing tussen 120 Dahalo-militanten en lokale bewoners, ondersteund door 4 gendarmes. De doden zijn dus zowel de aanvallers als de bewoners. Deze informatie is afkomstig van de minister van Nationale Defensie, generaal Richard Leon Racotnerina, die een missie uitvoerde in dit zuidelijke deel van het Big Island.

Dahalu stak ook huizen in brand ongeveer twintig kilometer van het district Varavangana, een situatie die de mobilisatie van verschillende lokale autoriteiten dwong.

Juist in het licht van dit grote verlies aan mensenlevens zal de Nationale Onafhankelijke Commissie voor de Mensenrechten (CNIDH) een onafhankelijk onderzoek instellen. Het wil ook richtlijnen geven voor een betere uitvoering van bepalingen in het belang van de veiligheid van de bevolking en de bescherming van het recht op leven. Het geeft dus aan dat het noodzakelijk is om informatie te verzamelen die verband houdt met de feiten, evenals met de veiligheidssituatie in dit gevoelige gebied, om de mensenrechten in dergelijke gevallen beter te beschermen.

READ  Vurig Denemarken verslaat Wales in ronde van 16