Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zeespiegelstijging op het eiland Réunion: onze stranden kunnen vanaf 2050 onder water staan

Volgens het laatste rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie, een instantie van de Verenigde Naties, zijn in 2021 veel records met betrekking tot klimaatverandering gebroken. Het kan dus niet worden uitgesloten dat sommige stranden op het eiland door golven worden overspoeld.

De gemiddelde zeespiegel stijgt wereldwijd met 4,5 millimeter per jaar, twee keer zo hoog als een paar jaar geleden. De Réunonezen maken zich zorgen.

De oceaan nadert, de mensen van Réunion maken zich zorgen

Naar aanleiding van een vraag hierover maken veel van de zonen van Reunion zich zorgen: “We houden van onze stranden en onze picknicks, toevertrouwd aan de man, Het is waar dat dit iets is waar we ons zorgen over maken en waar we ons grote zorgen over maken.”, Hij zegt. Een ander zei bezorgd over de opwarming van de aarde: “Opwarming van de aarde is zeer zorgwekkend voor de hele planeet, het is niet alleen een reünie, zelfs als we ons nog steeds zorgen maken omdat we op een eiland zijn”concludeert.

Sommige mensen van Reunion maken zich zorgen over de situatie: “We beseffen het niet, maar we moeten zorgen voor de strandenvrouw legt uit, Anders zal het water snel stijgen en hebben we meer meren en meer stranden voor picknicks en curry.Een ander voegt toe:Dit is natuurlijk iets dat in me opkomt, omdat ik uit de archipel van de Comoren kom en daarom hebben we allemaal te maken met dit probleem. Op de wat langere termijn is stijgend water iets dat kan gebeuren.”zoals jij zegt.

READ  Waarom zijn er meer landsoorten dan zeedieren op onze planeet?

Is een risico niet zo acuut?

Volgens Remy Bellon, kustprojectmanager bij BRGM Reunion, zal de topologie van het eiland een aanwinst zijn tegen het stijgende water: “In de komende 50 jaar weten we dat de zeespiegel zal stijgen en waarschijnlijk zal leiden tot een intensivering van de sterke inflatie, of Van een cyclonische of Australische soort zou deze wijziging tot 2050 minder groot moeten zijn en na die datum in intensiteit moeten toenemen.”Hij zegt.

Zo kan Reunionese nog lang van de stranden genieten.

Patrick Rivière.