Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is een nieuw ecosysteem ontdekt onder het ijs van Antarctica

Oorspronkelijk om de effecten van de opwarming van de aarde op het zee-ijs te bestuderen, ontdekten Nieuw-Zeelandse onderzoekers een heel ecosysteem. Verscholen onder het ijs, in een netwerk van zoet water.

Tot nu toe is op Antarctica een nieuw marien ecosysteem ontdekt dat tot nu toe wordt beschermd door 500 meter ijs. Door honderden kilometers te boren vanaf de rand van de Ross Shelf, de grootste ijsbarrière van het continent, hebben Nieuw-Zeelandse wetenschappers geleedpotigen gevonden, kleine mariene schaaldieren.

Volgens de informatie ontvangen van voogdDe onderzoekers achter deze ontdekking kwamen van de universiteiten van Wellington, Auckland en Otago, maar ook van het National Institute of Water and Atmosphere (NIWA). Oorspronkelijk waren ze geïnteresseerd in het netwerk van zoetwatermeren en rivieren verborgen onder de Antarctische ijskappen.

Via satellietbeelden heeft de projectmanager, Huw Horgan van de Te Herenga Waka Victoria University in Wellington, een mogelijk estuarium ontdekt. Het idee was om de rol van laatstgenoemde te bestuderen bij het smelten van zee-ijs, dat zelf verband houdt met de opwarming van de aarde.

Wetenschappers, die eerder experimenten elders op de ijsschots uitvoerden, hadden niet verwacht daar leven te vinden. Volgens Craig Stevens is de aanwezigheid van deze dieren een teken van een ‘belangrijk ecosysteem’. Afgaande op de veelbelovende ontdekking is hij blij om meer te weten te komen over deze “verborgen wereld”.

READ  COVID-19. Op weg naar een derde dosis van het vaccin voor iedereen?