Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier is de moeilijkste wiskundepuzzel op internet!!! Kun jij het oplossen?

Logische uitdagingen zijn bij iedereen bekend en sommige worden op internet gedeeld door gebruikers die dezelfde gevoelens delen en bijdragen aan het creëren van een virale post.
Dit is wat er gebeurt met uitdagingen zoals die we u vandaag presenteren, waarmee u uw intelligentie en intuïtie thuis kunt testen.

Het brein van een wiskundige: een specifiek brein?

Je weet het misschien, maar het vermogen om wiskunde te begrijpen wordt door de wetenschap bestudeerd. Onderzoekers hebben zich al afgevraagd of wiskundeleraren en rekenkundige genieën geboren kunnen worden met een biologisch voordeel?

Om deze mogelijkheid te onderzoeken, probeerde een onderzoek te bepalen of iemands wiskundige vaardigheden verband houden met de concentratie van twee belangrijke neurotransmitters die bij leren betrokken zijn. Cognitieve neurowetenschappers van de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk onderzochten de niveaus van GABA en glutamaat in de hersenen om te zien of deze neurotransmitters toekomstige rekenvaardigheden zouden kunnen voorspellen. GABA en glutamaat zijn twee natuurlijke aminozuren die een complementaire rol spelen: de eerste remt of vermindert de activiteit van neuronen of neuronen in de hersenen, terwijl de tweede ze actiever maakt. Hun niveaus fluctueren gedurende het hele leven.

Deze combinatie maakte het experiment echt interessant omdat de wetenschappers konden zien hoe GABA en glutamaat betrokken zijn bij een complexe cognitieve vaardigheid die jaren nodig heeft om te rijpen als een wiskundige vaardigheid. De onderzoekers vonden niet alleen een verband, maar ze ontdekten ook dat de niveaus van deze neurotransmitters veranderen naarmate kinderen opgroeien tot volwassenen. Dit onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS Biology.

READ  De witte loper komt eraan

Makkelijk toch?

Kom op, het is aan jou! Concentreer je en probeer je vrienden of collega’s uit te dagen met deze voor jou onbegrijpelijke cijferpuzzels.

We waarschuwen je: er zijn maar een paar mensen die deze puzzel kunnen oplossen, dus wees niet ontmoedigd als je het niet kunt oplossen. We hebben de oplossing ook bijgevoegd, maar speel niet vals, lees het gewoon nadat je het antwoord hebt geprobeerd!

wat is het antwoord :

Zoals je kunt zien aan de bijgevoegde afbeelding bovenaan de pagina, bevatten de uitdagingen van vandaag een reeks links die op het eerste gezicht gek lijken. De logica zit duidelijk in de hoofden van de puzzelmakers en het is echt aan jou om het uit te zoeken!

Veel mensen geven het op voordat ze een oplossing hebben gevonden, dus als je er nog niet klaar voor bent, kijk dan naar de foto en maak van de gelegenheid gebruik om je antwoord te geven. Maar alleen als je goed gebruik maakt van je hersens en wiskundige vaardigheden, kom je tot de oplossing! Als de oplossing niet correct wordt weergegeven, klikt u op Bekijk het originele artikel hieronder.

Wanhoop echter niet, om uw goede wil te belonen hebben we het juiste antwoord hieronder bijgevoegd, ren om te lezen en ontdek of u bekwaam bent in wiskunde!