Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zeer gevaarlijke mode

Zeer gevaarlijke mode

Jarenlang was het mogelijk om een ​​tatoeage in het wit van het oog te krijgen, tot grote ergernis van gezondheidswerkers. Deze praktijk, die zich blijft ontwikkelen, gaat vaak gepaard met zeer ernstige complicaties.

Het is een rage waar gezondheidswerkers zonder zouden kunnen. Sinds enkele jaren worden stalen tatoeages steeds vaker toegepast, ondanks de risico’s en de verontwaardiging van gezondheidsautoriteiten en het medische veld. Deze trend omvat het injecteren van inkt in het “wit van de ogen” om ze permanent te verven. De kleurstof wordt tussen de twee ooglagen ingespoten, wat een onomkeerbaar proces is.

Alleen hier: Afgezien van het “verbazingwekkende” effect, wordt deze praktijk vaak geassocieerd met zeer ernstige complicaties. Patiënten stellen zichzelf bloot aan allerlei gevolgen, waaronder pijnlijke, inflammatoire, immuun- en infectieuze gevolgen. Krant de wetenschapper Ik heb enkele gevallen overgebracht die ongetwijfeld moeten worden onderbroken door degenen die het initiatief willen nemen.

Een 30-jarige man maakte onlangs naam nadat hij naar een oogheelkundige spoedafdeling van het Clermont-Ferrand University Hospital was gestuurd. Hij klaagde over intraoculaire druk en het gevoel van een vreemd lichaam in beide ogen. Oogartsen merkten op dat hij onder het bindvlies (het membraan langs de binnenkant van het ooglid) verschillende knobbeltjes van 5 mm presenteerde, waarvan de rangschikking overeenkwam met de vier punten van inktinjectie. Ondanks lokale anti-inflammatoire therapie, “Er is geen gunstige of ongunstige ontwikkeling behalve symptoomvermindering” Sindsdien is het niet meer opgemerkt.

filmpje – Gezondheidsnotitieboekje – Dr. Christian Reccia: “Vanwege de maskers willen patiënten honderd keer vaker een oogarts zien”

dramatisch geval

Een ander geval, zelfs nog dramatischer, werd gemeld door de krant. Het gaat om een ​​24-jarige vrouw die na verleiding door de praktijk hevige pijn en verminderde gezichtsscherpte ervoer. Geconfronteerd met deze pijnlijke symptomen kreeg ze veel behandelingen tevergeefs. Twee maanden later moest de jonge vrouw haar oog laten verwijderen.

READ  Het gouvernement kondigt de intensivering van de wateronderbrekingen aan

In het licht van een dergelijk toenemend aantal klinische gevallen raden oogartsen ten zeerste af om aan deze verleiding te bezwijken. Voor hen kan deze situatie die als “extreem gevaarlijk” wordt beschreven, niet alleen ernstige gevolgen hebben voor het gezichtsvermogen, maar ook complicaties op de lange termijn. Momenteel hebben gezondheidswerkers onvoldoende zicht op deze praktijk. Dus je kunt maar beter twee keer nadenken…

filmpje – Pijnloos tatoeëren, het kan!