Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De sociaal-democraten, onder leiding van kanselier Olaf Scholz, hebben belangrijke regionale verkiezingen gewonnen

De sociaal-democraten, onder leiding van kanselier Olaf Scholz, hebben belangrijke regionale verkiezingen gewonnen

En dus krijgt bondskanselier Olaf Schultz een adempauze in een tijd waarin zijn populariteit blijft afnemen door de energiecrisis.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Een beetje een electorale onderbreking. De Duitse sociaal-democraten onder leiding van Olaf Scholz wonnen op zondag 9 oktober de regionale verkiezingen in Nedersaksen, schatten de omroepen, op een moment dat de kanselier zijn populariteit in het land ziet stijgen door de inflatie.

De SPD behaalde 33% van de stemmen in de regionale deelstaat Nedersaksen, in het noorden van het land, de op een na grootste partij van Duitsland, die ze sinds 2013 in een coalitie leidt. Ze lopen voor op de conservatieve partij (CDU) van voormalig bondskanselier Angela Merkel (2005-2021), die volgens schattingen van de openbare televisiezenders ongeveer 28% van de stemmen kreeg. Hoewel extreemrechts in kracht is gegroeid tot ongeveer 12%, heeft het volgens eerste schattingen zijn score in 2017 verdubbeld.

Ondanks de groeiende publieke onvrede op nationaal niveau, profiteerde de partij van Olaf Schulz van het goede binnenlandse imago van de premier van Nedersaksen, sociaaldemocraat Stefan Weil. Deze vernedering redde hem van een nieuwe nederlaag, na twee bittere electorale tegenslagen die hij afgelopen voorjaar tegen centrumrechts scoorde bij de regionale verkiezingen, in Noordrijn-Westfalen en in Sleeswijk-Holstein.

READ  Covid-19: een nieuw record voor infecties in Frankrijk, Omicron blijft de planeet overspoelen - 01/05/2022 om 23:14 uur