Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lula kan Bolsonaro niet langer associëren met kannibalisme

Lula kan Bolsonaro niet langer associëren met kannibalisme

Ik eet dit brood niet. Rechter van het hoogste kiesgerechtshof Brazilië (TSE) zo besteld Lola stop met uitzenden campagne spot link Jair Bolsonaro Kannibalisme, drie weken voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen onder hoogspanning.

Rechter Paolo de Tarso Sanseverino oordeelde in zijn eind zaterdag gepubliceerde uitspraak dat deze clip, uitgezonden door het campagneteam van voormalig president Luis Inacio Lula da Silva, een fragment uit een video bevatte die “uit de context is gehaald”. In deze video uit 2016 beweerde Bolsonaro, toen lid van de Tweede Kamer, dat hij mensenvlees zou kunnen eten, tijdens een interview met The New York Times.

De zittende president beschreef zijn presentatie als een ritueel van de inheemse Yanomami-gemeenschap in de staat Roraima. “Ze koken het twee of drie dagen en eten het met bananen. Ik wilde de indiaan gekookt zien. En daar zeggen ze: ‘Als je het ziet, moet je het opeten.’ Ik eet het!”, zegt Bolsonaro in deze video, die viraal ging op sociale media.

“We geven alleen informatie aan mensen”

“Na alle onzin die Brazilië al van Bolsonaro heeft gehoord, is hier nog een, nog gruwelijker onzin: hij onthult dat hij mensenvlees gaat eten. Brazilië kan Bolsonaro niet meer uitstaan”, zei de voice-over in de video die is gepost door het campagneteam van Lula. .

De rechter van het Turkse Hooggerechtshof merkte op dat “de oorspronkelijke betekenis van de brief is gewijzigd”. De leider van de Yanomami-gemeenschap, Junior Hikurari, ontkende ook categorisch het bestaan ​​van rituele kannibalen in zijn cultuur.

“Dit is geen kwaadaardigheid van onze kant, we geven mensen gewoon informatie over onze tegenstander”, reageerde de oud-president zaterdag op een persconferentie. De laatste Datafolha-peiling die vrijdag werd gepubliceerd, leverde Lula een overwinning op met 53% van de stemmen, tegen Bolsonaro’s 47%.

READ  Bisschoppen en kardinalen zullen worden berecht voor het Vaticaanse Strafhof