Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ze willen Covid-19 opvangen voor een gezondheidsverklaring: waarom is het zo’n slecht idee

primair
Steeds meer Fransen, vaak jongeren, achten het risico op het ontwikkelen van een ernstige vorm van Covid-19 laag en zien daarom het nut van vaccinatie niet in. Door het virus te vangen, kunnen ze na 11 dagen profiteren van een certificaat van herstel en dus een gezondheidsvergunning krijgen. Daarom is dit een slecht idee.

Veel jongeren onder de 30 jaar hebben de afgelopen dagen aangekondigd dat ze liever Covid-19 krijgen dan zich te laten vaccineren. Dit hebben veel jonge Fransen aangekondigd figaro. Voor hen zou het een goede zaak zijn om besmet te raken, omdat ze 11 dagen na de infectie kunnen profiteren van een certificaat van herstel. Het certificaat is zes maanden geldig en dient als gezondheidsvergunning. Een positieve test zou ook voorkomen dat ze in de toekomst een tweede dosis van het vaccin krijgen. La Dépêche somt minstens vier redenen op waarom dit idee verschrikkelijk is.

Omdat het risico op ernstig letsel nooit is uitgesloten

In een tweet gepost op 28 juli, waarschuwde Dr. Clarice Audiger-Valette van Che Toulon. In minder dan 72 uur werden twee mensen van 27-35 jaar zonder voorgeschiedenis overgebracht naar de intensive care. Terwijl de opnames al tien dagen stijgen, zien artsen de komst van een nieuw patiëntenprofiel. Ze zijn kleiner dan eerdere golven en meestal zijn ze niet immuun.

In antwoord op een vraag van Le Figaro waarschuwde Dr. Faiza Bossi voor de gevaren van deze gevaarlijke gok om vrijwillig Covid-19 te willen oplopen: “Er zijn mensen, op papier, die zichzelf goed presenteren, maar waar het virus een onbekende ziekte onthult, zoals stollingsstoornissen. En we zijn niet immuun voor een nieuwe soort die morgen besmettelijk en gevaarlijk zal zijn.” Kortom, niemand, zelfs de kleinste niet, is veilig voor acute besmetting met het virus.

READ  Frequente consumptie van pinda's verhoogt het risico op maligniteit

Omdat het ziekten kan overbrengen

Sinds het begin van de pandemie is de wens om te worden gevaccineerd onder 20-30-jarigen zwakker geweest, en dit idee van immuniteit heeft lang in sommige geesten weergalmd. Maar als jongeren minder snel ernstig besmet raken, hebben ze dezelfde kansen als ouderen om het virus over te dragen. Sterker nog, mensen die positief willen testen op Covid-19 kunnen dan andere mensen besmetten, die het ook aan anderen doorgeven, enz… Onder hen bevinden zich waarschijnlijk degenen die risico lopen.

Omdat ze de epidemie in stand houden

Vrijwillig besmetting met het virus zoeken of zich er niet tegen beschermen draagt ​​bij aan het opdrijven van het aantal besmettingen. En de beperkingen die ermee gepaard gaan, zullen waarschijnlijk niet sneller versoepelen. In die zin veroordeelt socioloog Jeremy Ward het woord Le Figaro “Een bijzonder onverantwoordelijke daad.” Woensdagavond 28 juli blijft het aantal ziekenhuisopnames hoog: 7.208 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, van wie 992 op de intensive care, volgens de laatste gegevens van de Franse volksgezondheidsautoriteit. In het licht van het epidemische herstel deed Reunion bijvoorbeeld herstel inperkingsmaatregelen.

Omdat het een kortetermijnoplossing is

Covid betrappen om vrijwel direct te profiteren van een gezondheidskaart, is eigenlijk een verkeerd alternatief. Allereerst zullen deze personen, nadat ze positief zijn getest, minstens 11 dagen moeten wachten om een ​​certificaat van herstel te ontvangen, dat dient als een gezondheidsvergunning, en een nieuwe sleutel tot het sociale leven. Maar dit certificaat is maar maximaal zes maanden geldig. Uiteindelijk verdrijft dit het probleem alleen maar. Na 180 dagen besmetting zijn deze mensen niet meer beschermd. En als de verplichting voor een gezondheidsvergunning wordt verlengd tot na 15 november, zullen ze opnieuw te maken krijgen met weigering van de gezondheidsvergunning.

READ  Monoklonale antilichamen zijn beschikbaar gesteld in West-Indië