Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ze heeft 14 diepvriezers met egels en haar website is zaterdag offline gehaald

Ze heeft 14 diepvriezers met egels en haar website is zaterdag offline gehaald

Sophie Lund Rasmussen is al sinds haar biologiestudente gefascineerd door dit stekelige nachtdier.

Ze wordt “Dokter Hedgehog” genoemd – velen zouden dat terecht zeggen. Sophie Lund Rasmussen, een egelonderzoeker aan de universiteiten van Oxford en Aalborg, is de enige egelspecialist in Denemarken en heeft haar leven gewijd aan het bestuderen van dit kleine dier. Ze is altijd gefascineerd geweest door dit stekelige nachtdier. Al sinds ze biologiestudent was en vrijwilligerswerk deed bij het Wildlife Care Station, waar ze verweesde baby-egeltjes flesvoeding gaf, heeft het dier altijd een speciaal plekje in haar hart gehad. “Ik heb altijd van egels gehouden. Egels zijn schattig, Denen houden ook van ze. Ze zijn heel apart met hun doornen, en iedereen herkent ze. Ze zijn zo schattig als ze in het park wandelen”, zegt Sophie Lund Rasmussen.

Ze heeft momenteel 14 koelkasten vol met egelkarkassen die mensen haar sinds 2016 hebben gestuurd voor haar onderzoeksproject, The Danish Hedgehog Project. Sinds 2016 moedigt ze Denen aan om dode egels te verzamelen voor haar onderzoek, en afgelopen zaterdag lanceerde ze samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF) een nieuwe landelijke campagne. De campagne heeft tot doel Denen aan te moedigen om één keer per jaar egels te tellen en de resultaten op een website te plaatsen.

De eerste telling vond afgelopen zaterdag plaats en volgens Sophie Lund Rasmussen was het een enorme hit – het was zo groot dat haar site uit de lucht werd gehaald vanwege de overweldigende betrokkenheid van Dane, zoals ze vertelde aan de Deense omroep TV 2 “Het aantal “Het systeem kon het gewoon niet bijbenen”, zegt Sophie Lund Rasmussen. Door de jaren heen deed ze veel interessante ontdekkingen over egels, waaronder het bestuderen van verschillende ingediende exemplaren.

READ  Boris Johnson wil relatie met Poetin niet meer normaliseren

Sophie Lund Rasmussen hoopt dat de nieuwe campagne zal helpen bij het in kaart brengen van egelbewegingen en het schatten van hun aantal in Denemarken. “We hebben solide gegevens nodig over de toestand van de egelpopulatie hier, zodat we onze inspanningen voor natuurbehoud beter kunnen sturen”, zegt ze.

Het is nog te vroeg om over de uitslag van de telling te praten. Sinds zaterdag zijn zij en haar team bezig met het verzamelen van resultaten en het weer online brengen van de site. “De Denen hebben grote interesse getoond, dus ik weet zeker dat we bruikbare resultaten zullen krijgen”, zegt Sophie Lund Rasmussen.

Egels zijn ’s nachts actief, zegt Sophie Lund Rasmussen, dus de beste tijd om ze te zien is in de schemering.

Donderdag wordt de uitslag van de telling bekend gemaakt.

Als u uw tuin ook egelvriendelijk wilt maken, kunt u het volgende doen:

Vermijd het gebruik van pesticiden, gifstoffen en andere schadelijke chemicaliën in de tuin.
Controleer struiken, heggen en composthopen op egels voordat u gaat tuinieren.
– Creëer een wilde hoek van de tuin met stapels plantenstrooisel, bladeren of boomstronken.
Maak een gat in de omheining zodat de egels vrij tussen de tuinen kunnen bewegen.
– Zorg voor water en vul het dieet van de egel aan door kattenvoer in de tuin te plaatsen.