Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zal het personeel van Fleury Michon hun vervangers opleiden?

  • De Franse groep Fleury-Michonne zal de fabriek in Plélan-le-Grand verlaten, waardoor ongeveer honderd banen op de tocht komen te staan.
  • De CGT zegt dat het personeel van de site van Ille-et-Vilaine hun vervangers kan opleiden in de Vendée, wat wordt bevestigd door het management.
  • De groepsleiding belooft dat alle medewerkers die een baan op een andere locatie willen behouden, dat kunnen doen.

De officiële aankondiging werd maandag gedaan aan 100 medewerkers. Ondanks haar zoektocht naar een oplossing kon Fleury Michon geen koper vinden voor haar fabriek in Plélan-le-Grand (Ille-et-Vilaine). Het ligt ongeveer dertig minuten ten zuiden van het industrieterrein van Rennes Het gaat dus over drie maanden dicht. Als er geen koper wordt gevonden, kunnen 101 werknemers met een vast contract en twee werknemers met een contract voor bepaalde tijd allemaal Ze verliezen hun baan, tenzij ze ermee instemmen om naar de Vendée te gaan waar het hoofdkantoor van agrifood is gevestigd. Maar hoeveel wil? In de gelederen van de CGT aarzelt hij niet om het “plan voor sociale schade” van de groep aan de kaak te stellen. De vakbond kwam zelfs met de hypothese dat de werknemers van Belén “hun vervangers uit de Vendée zouden opleiden”. Volgens CGT bereidt het bedrijf zich voor om activiteiten naar Vendée-locaties te verplaatsen. Wat is het echt? 20 minuten Hij stelde de vraag aan het management om erachter te komen dat het gilde de waarheid sprak.

“Project zorgt voor herbestemming”

de Fendi-collectie Hij rechtvaardigt eerst de stopzetting van de activiteiten door “een volumedaling gedurende meerdere jaren”, met betrekking tot producten vervaardigd in Baleen waar “de activiteit een tekort vertoont”. Wordt het ergens anders ingezet? Ja tegen sommigen. “Het project voorziet in een gedeeltelijke herverdeling van de productie op andere sites om het levensvatbaar te maken wanneer er nu een aanzienlijk tekort is op de Baleane-site”, verzekert Fleury Mission HR. Sommige producten zoals Zahira gegrilde kip en varkensvlees zullen worden stopgezet. Andere recepten worden “overgedragen”.

READ  DS Electric bereidt 700 km autonomie voor op 2024

Spreekt CGT de waarheid als het zegt dat het personeel van Ille-et-Vilaine hun vervangers zal opleiden? Ja, volgens het management dat het “normaal vindt om te zorgen voor kennisdeling” en aandringt op de “kennis” van producten die zijn werknemers in Bretons hebben verworven. De human resources van Fleury Michon specificeren dat “elke Plélan-medewerker die zich bij een van de sites van de groep wil aansluiten, daar een functie zal vinden die overeenkomt met zijn vaardigheden of een opleiding kan volgen”. Maar hoeveel zouden ermee instemmen om alles te laten vallen en meer dan 200 kilometer te verplaatsen? “Het is nog te vroeg om dat te zeggen, hoewel we het wel willen en zullen aanmoedigen.”

Sinds de stopzetting van de activiteiten maandag werd aangekondigd, heeft geen enkele nieuwe koper interesse getoond. Acht hebben zich in de herfst aangemeld “maar geen van hen heeft sterk genoeg laten zien”, specificeert het management van Fleury Michon.