Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Franse kledingketen Burton of London heeft een kwart van zijn winkels in Frankrijk gesloten, waarbij maar liefst 221 banen op de tocht staan

De Franse kledingketen Burton of London heeft een kwart van zijn winkels in Frankrijk gesloten, waarbij maar liefst 221 banen op de tocht staan

De CFTC bevestigt dat “62 winkels zullen worden gesloten of verplaatst, en slechts 47 zullen open blijven.”

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

De kledingcrisis plukt opnieuw een slachtoffer. Op zaterdag 25 februari sluit de Franse warenhuisketen Burton of London 26 van zijn 109 verkooppunten, Dit werd vrijdag aan AFP bevestigd door Ann Marie Da Costa, een vertegenwoordiger van de CFTC-vakbond. “maximaal” Van de 221 banen van de 441 bedreigd, zoals bepaald Thierry Leugenec, meerderheidsaandeelhouder.

Volgens de CFTC worden vooral winkels in Aix-en-Provence, Clermont-Ferrand, La Roche-sur-Yon, Créteil, Montauban en zelfs Paris-Montparnasse getroffen door de sluiting. En daar voegt de vakbond aan toe 62 winkels worden gesloten of verkocht, en slechts 47 blijven open..

>> Video. San Marina, Kooka, Camaïeu, Pimkie … Hoe verklaar je de massamoord op confectiewinkels?

De groep, die aanvankelijk een Franse dochteronderneming was van een in 1904 opgericht Engels merk, werd eind 2020 voor een symbolische euro gekocht door zakenman Thierry Leugenec. Burton London, die zichzelf identificeert als “Het meest Engelstalige Franse merk”Het werd afgelopen oktober in beschermende maatregelen geplaatst.

Tussen de merken André, Camaïeu, San Marina, Kookaï en zelfs Gap France ondergaat de Franse confectiekleding momenteel een reeks liquidaties en overnames, als gevolg van de gezondheidscrisis, maar ook vanwege de concurrentie van de onlineverkoop en de tweedehandsmarkt.