Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zal Elizabeth Bourne de geloofwaardigheid van de toekomstige militaire programmeringswet ondermijnen?

Zal Elizabeth Bourne de geloofwaardigheid van de toekomstige militaire programmeringswet ondermijnen?

Speelt Elizabeth Bourne Russische roulette met de Franse beveiliging? De arbitrage van Matignon zal legers en wapenmakers enorm boos maken. Dit zijn ook afwegingen die niet helemaal passen in de huidige context van internationale crises en spanningen. Bovendien is het de arbitrage van Matignon die de ambitieuze visie van Emmanuel Macron beledigt. Ten slotte tonen ze de bondgenoten en partners van Frankrijk niet de wens om de legers op het juiste niveau te herbewapenen. “Deze 413 miljard stelt ons niet alleen in staat om het nieuwe gezicht van onze legers te schilderen voor de eeuw die begint, maar het initieert een ongekende investering, een ingrijpende en onomkeerbare verandering daarna.”, geschat op 20 januari Emmanuel Macron. Dus de zekering viel uit…

Volgens compatibele bronnen voerde premier Elizabeth Bourne eind februari een financiële arbitrage uit over jaarlijkse pensioenen in de begroting voor de Future Military Programming Act (LPM), die zeven jaar loopt (2024-2030). De arbitrage werd stap voor stap naar het Elysee gestuurd, dat blijkbaar zijn standpunt niet naar voren bracht. Het minste wat we kunnen zeggen is dat Elisabeth Bourne, die nog geen voorstander was van de LPM-koers van 413 miljard euro van de president, de strategie van het versterken van de legers, die nauwgezet was bedacht door de secretaris van de legers, Sebastien Licorne, enigszins saboteerde. Matignon, gecontacteerd door La Tribune, reageerde niet op onze verzoeken.

Een stijging van 3 miljard per jaar tot 2027?

Volgens diezelfde bronnen besliste Elizabeth Born voor een verhoging van drie miljard euro per jaar tot 2027. De huidige algemene begroting voorzag in een verhoging van drie miljard euro in 2024 en 2025. De begroting van de legers bedraagt ​​in totaal 43,9 miljard euro. 2023. Als de begroting van het Ministerie van Defensie over de periode 2024-2027 met drie miljard euro stijgt, zou het nog maar 55,9 miljard euro bedragen. Een bedrag dat nog niet in de buurt komt van de gemiddelde jaarpremie voor het toekomstige LPM-systeem, die 57,1 miljard euro per jaar bedraagt ​​(400 miljard over zeven jaar, exclusief extrabudgettaire inkomsten). Met de extrabudgettaire ontvangsten zouden de gemiddelde jaarlijkse pensioenen van de LPM uitkomen op 59 miljard euro.

READ  Ticket Lixy, Lightning Bolt en Sparkle op Pokémon GO, wat zijn de Community Day-beloningen? - Breken Flip

De legers werken momenteel aan dit budgetschema om de capaciteitsbehoeften van de legers en politieke prioriteiten onder de toekomstige LPM op te bouwen. Andere bronnen geven aan dat de stijging in 2024 en 2025 slechts twee miljard euro per jaar zal bedragen. Dit is in ieder geval zeer onbeduidend. Omdat deze verhoging programma’s moet absorberen die al zijn gelanceerd, evenals nieuwe programma’s, waaronder het Universal National Service (SNU) -programma, dat te duur zou zijn voor het budget van de militairen. Om over de inflatie nog maar te zwijgen. Als gevolg hiervan zullen de meeste defensie-inspanningen worden uitgesteld tot na 2027. In het beste geval aan het einde van de termijn van vijf jaar van Emmanuel Macron, of later. Bronnen waarmee de krant La Tribune contact opnam, bevestigden dat de begrotingsmars voor 2027 5,5 miljard euro zal bedragen.

Het volgende staatshoofd moet de verplichtingen van het staatshoofd nakomen. Grove snaren op zijn zachtst gezegd. De legers slaagden er echter in een bondgenoot te vinden die de kerk in het centrum van het dorp kon herstellen. Een rol voorbehouden aan de Senaat, zijn president Christian Cambon, en een andersdenkende, Cedric Perrin. Omdat het moeilijk te zien is dat de regering 49.3 trekt om een ​​wet zoals die van de LPM goed te keuren.