Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze producten zijn voor zeven op de tien Fransen een luxe geworden

Deze producten zijn voor zeven op de tien Fransen een luxe geworden

Geplaatst op zaterdag 11 maart 2023 om 21:00 uur

Inflatie dwingt de Franse consument om meer op zijn uitgaven te letten, vooral bij zijn dagelijkse boodschappen. De overgrote meerderheid wordt gedwongen sommige producten op te geven.

offers in onze winkelwagen.

Door inflatie en torenhoge prijzen, vooral in supermarkten, zeggen zeven op de tien Fransen dat ze sommige producten moeten opgeven, zo blijkt uit rapporten. BFM-tv.

Niemand is immuun voor de omvang van de inflatie. 83% van de mensen onder de 35 jaar heeft hun boodschappenlijst herzien, 80% in gezinnen met lage inkomens en 54% in gezinnen met hoge inkomens. Iedereen moest zich aanpassen.

Producten die een luxe zijn geworden

Onder de producten waarmee de Fransen afscheid moesten nemen, vinden we in de eerste plaats bereide maaltijden, sauzen en azijn. 57% van de consumenten gaf deze voedingsmiddelen op.

Een op de twee Fransen ziet ook af van verse vis, alcoholische dranken, chips en tot slot vlees. We vinden meer in de classificatie van verse groenten en fruit. 33% van de respondenten moet bemiddelaars zoeken, net als zuivelproducten en eieren (23%).

Huishoudens met lage inkomens gaven toe dat ze verse producten boven alles stellen, en ongeveer 91% heeft ‘leuk’ voedsel opgegeven, dat nu ontoegankelijk is vanwege inflatie.

Gewoonte verandert

Wie nieuwe mand zegt, zegt nieuwe eetgewoonten. Om al te regelmatig winkelen te vermijden en hun bankpas op orde te houden, zei 86% van de consumenten dat ze oppassen dat ze niet meer verspillen. Tijdens het winkelen geeft 75% toe dat ze het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van promoties, en de overgrote meerderheid wendt zich nu tot meer goedkope merken.

READ  Emmanuel Macron wil Luc Raymond aanstellen om de groep te leiden

Maar deze nieuwe eetgewoonten zijn niet zonder risico’s. Een op de twee Fransen zegt minder te eten. 45% consumeert producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, en 37% geeft toe minder uitgebalanceerde producten of producten van mindere kwaliteit te eten.