Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Medef was de strijd om de opvolging van Geoffroy Roux de Bézieux aan de gang

In de hype rond de pensioenhervorming bleef de start van de concurrentie bijna onopgemerkt. Sinds 6 maart staat de campagne open voor Medef om een ​​opvolger te vinden voor de vertrekkende president, Geoffroy Roux de Bézieux. Terwijl de verkiezingen op 5 en 6 juli plaatsvinden, doen twee figuren, die al verantwoordelijkheden uitoefenen aan de top van de werkgeversorganisatie, mee aan de race: de hoofdcommissaris van de Beweging, Patrick Martin – vaak afgeschilderd als een van de kandidaten – zei zaterdag , 11 maart, terwijl een van de vice-presidenten, Dominik Karlach, vier dagen eerder hetzelfde had gedaan. Andere kandidaten dienen zeer binnenkort hun sollicitatie in.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Medef bereidt zich voor om Geoffroy Roux de Bézieux op te volgen

Dit is een belangrijk moment in de sociaal-democratie omdat Medef de eerste woordvoerder van het bedrijf is, als we kijken naar het aantal werknemers in dienst van haar leden (9,3 miljoen werknemers). Haar invloed is doorslaggevend in de joint ventures die zij samen met verschillende onderdelen van werkgevers en vakbonden beheert, met name werkloosheidsverzekeringen en aanvullende particuliere pensioenfondsen Agirc-Arrco. Het is een stem waarmee de overheid rekening houdt, ook al worden de belangen die zij verdedigt ondersteund door andere actoren die minstens zo invloedrijk zijn – met name de Franse Vereniging van Particuliere Ondernemingen, die de grootste Franse bedrijven vertegenwoordigt.

Medef heeft regels opgesteld zodat het proces dat leidt tot de benoeming van zijn leider binnen vier maanden plaatsvindt – een relatief korte reeks in vergelijking met eerdere verkiezingen. Toen de heer Roux de Bézieux in juli 2018 won, was de race de vorige herfst begonnen, met ruzies tussen broers en zussen en een mislukte poging om de wetten te herschrijven om Jean-Dominique Senard, toen Michelin-leider, in staat te stellen zich te onderwerpen. Daarom werden voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat dergelijke gebeurtenissen zich opnieuw zouden voordoen.

READ  Kent u onejirazo, de makkelijke, verse en transporteerbare maki burger? Hier is het recept

Geen ‘groot ideologisch verschil’

Onder de vrijers zal er geen zijn ‘Groot ideologisch verschil’zoals opgemerkt door M. Roux de Bézieux in 1elk Maart, tijdens een persconferentie: Hij voegde er op humoristische toon aan toe dat geen van hen in beroep zou gaan “Een belastingverhoging of herwerking van de Arbo- en Arbocommissie”Bij het begin van de eerste termijn van Emmanuel Macron werd de personeelsvertegenwoordiging afgeschaft. Met andere woorden, degenen die de stoel van “baas van werkgevers” begeren, zullen vechten voor een gunst “leveringsbeleid”Sterke steun van het bedrijfsleven is synoniem met de nieuwe verplichte belastingverlagingen.

Je hebt nog 51,12% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.