Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aandelenmarkt: aandelen om in de gaten te houden in Parijs en Europa – 13-03-2023 om 8:00 uur

PARIJS, 13 maart (Reuters) – Aandelen volgden maandag op de beurs van Parijs en in Europa:

* SANOFI SASY.PA kondigde maandag de overname aan van Provention Bio PRVB.O, een Amerikaans biotechnologiebedrijf, voor $ 25 per aandeel, een contante transactie ter waarde van $ 2,9 miljard.

* INNATE PHARMA IPH.PA kondigde maandag aan dat het niet financieel is blootgesteld aan de Amerikaanse bank SVB Financial Group SIVB.O die opereert onder de naam Silicon Valley Bank (SVB).

* HSBC Holdings koopt HSBA.L, de Britse dochteronderneming van de SVB-bank, meldde Sky News maandag, eraan toevoegend dat een aankondiging van het Britse ministerie van Financiën op handen is.

* De autofabrikanten STELLANTIS STLAM.PA, STLAM.MI en MERCEDES-BENZ MBGn.DE, evenals TOTALENERGIES TTEF.PA hebben vrijdag via hun joint venture Automotive Cells (ACC) aangekondigd dat de productie van batterijen in 2026 in hun fabriek moet beginnen bevindt zich in Termoli, Italië.

* Novartis NOVN.S heeft maandag officieel haar nieuwe aandeleninkoopprogramma gelanceerd voor een maximumbedrag van CHF 10 miljard (€ 11,08 miljard) voor de komende drie jaar.

* DEUTSCHE POST DPWGn.DE zei zaterdag dat het een loonakkoord had bereikt met de vakbond Verdi om een ​​staking van onbepaalde duur bij de Duitse post te voorkomen.

(Geschreven door Leticia Volga en Claude Chingou, bewerkt door Blandin Henault)

READ  La première voiture électrique d'Alpine sera produite à Dieppe, annonce le président de Renault