Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden zegt dat het Amerikaanse banksysteem ‘solide’ is

Joe Biden zegt dat het Amerikaanse banksysteem ‘solide’ is

De Amerikaanse president wilde maandag gerustgesteld worden tijdens een korte en plechtige toespraak in het Witte Huis.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

De Amerikaanse president Joe Biden tijdens een toespraak in het Witte Huis op 13 maart 2023 in Washington.  (Saul Loeb/AFP)

Na de onrust rond het omvallen van de Silicon Valley Bank (SVB) wilde de Amerikaanse president op maandag 13 maart gerustgesteld worden. Amerikanen kunnen erop vertrouwen dat het banksysteem gezond is.Joe Biden zei vanuit het Witte Huis. Uw aanbetaling is beschikbaar wanneer u deze nodig heeft.Hij zei, beloofde dat de Amerikaanse belastingbetalers niet verantwoordelijk zouden zijn voor de verliezen veroorzaakt door het faillissement van de bank, en riep het Congres op om “aansterken” Sector regulering.

>> We laten zien waarom het faillissement van een bank in Silicon Valley de vrees voor een bankencrisis deed herleven

“Daar stoppen we niet.” En “We zullen doen wat nodig is.”Hij voegde eraan toe, nadat de Amerikaanse autoriteiten toezicht hadden gehouden op deze instelling dicht bij de technologische kringen. Ze kwamen ook heel snel tussenbeide bij het faillissement van twee kleine banken. Als bankdeposito’s gegarandeerd zijn, heeft Joe Biden verzekerd, zullen investeerders en aandeelhouders dat niet zijn “beschermd” geconfronteerd met verliezen.

READ  Betaald verlof: Hof van Cassatie brengt de Franse wet in overeenstemming met de Europese wet