Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zal de iPhone 15 vanavond simkaarten in Frankrijk doden?  Bronnen variëren

Zal de iPhone 15 vanavond simkaarten in Frankrijk doden? Bronnen variëren

Apple zal klaar zijn om de iPhone 15 te lanceren met 100% eSIM volgens ontvangen informatie van Uitdagingen. Volgens een bron waarmee ik contact heb opgenomen FrandroidDit zal niet noodzakelijk het geval zijn.

Artikel is bijgewerkt op 09/12/2023 om 17:34 uur.

Volgens een bron waarmee ik contact heb opgenomen Frandroid, iPhone met 100% eSIM-technologie, zal niet onmiddellijk aanwezig zijn in Frankrijk, althans “niet exclusief”. Het is aannemelijk dat Apple voor elk model zou kiezen voor een oplossing met twee versies, waarbij iPhones enerzijds alleen in eSIM worden verkocht en anderzijds versies die de goede oude simkaarthouder zouden behouden. Eén ding is zeker: we zullen het antwoord zeer binnenkort krijgen. Dit zou het voor operators gemakkelijker maken en tegelijkertijd, zoals Apple graag zou willen, 100% eSIM-iPhones aanbieden.


Het originele artikel werd gepubliceerd op 09/12/2023 om 15:15 uur.

Stel je voor: een smartphone zonder simkaarthouder. Beter nog: de iPhone, een van ’s werelds populairste smartphoneseries, zonder dat kleine gat waar je simkaart in past. In de Verenigde Staten al een voldongen feit sinds de iPhone 14 is overgestapt op 100% eSIM, staat Apple op het punt dezelfde behandeling aan te kondigen voor de iPhone 15, maar dan in Frankrijk.

De vraag bleef enkele maanden onopgelost, maar de krant UitdagingenEen paar uur voor de conferentie besefte ik dat Apple zou beslissen. Of beter gezegd: Apple, dat deze verandering het jaar ervoor al had willen doorvoeren, dwong de Franse operators uiteindelijk tot overgave.

“loopgravenoorlog”

“Toen hij eSIM’s wilde introduceren, was het een loopgravenoorlog tussen de Franse operators en Apple.”“, zegt Jacques Al-Sarraf, communicatiedirecteur bij Capgemini Publishing Company Uitdagingen Beschrijven : “De grote vier, Bouygues, Orange, SFR en Free, gingen uiteindelijk ten onder.”

De reden achter deze aarzeling is simpel: een eSIM wordt, in tegenstelling tot een simkaart, rechtstreeks in de smartphone van de gebruiker geïntegreerd. Het enige dat ontbreekt is de QR-code om deze te activeren. Daarom heeft Apple enorme macht over operators en een sterke onderhandelingsmacht.

READ  De eerste directe meting van de massa van een zwart gat op 11 miljard lichtjaar afstand heeft kosmologen verrast

We kunnen ook verder gaan in het raden en ons voorstellen dat Apple morgen samenwerkt met een operator en aanbiedt om rechtstreeks bij hen een abonnement te nemen: factureren bij Apple om bijvoorbeeld de Orange MVNO-aanpak te gebruiken. Op dit moment is dit slechts speculatie van onze kant, maar de angst voor operators laat dit duidelijk zien. Houd er rekening mee dat de meeste virtuele operators, of MVNO’s, geen eSIM aanbieden. Met andere woorden: de iPhone 15 kan worden gereserveerd voor een paar operators in Frankrijk.


Wilt u zich aansluiten bij een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Het verwelkomt u, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.