Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple is er niet in geslaagd om 5G-chips te leveren voor toekomstige iPhones

Apple is er niet in geslaagd om 5G-chips te leveren voor toekomstige iPhones

De wereld van 5G is meedogenloos en Apple heeft een bittere ervaring achter de rug. Ondanks zijn overdreven ambities en miljarden aan investeringen wordt het merk Apple geconfronteerd met een muur die Qualcomm heet.

Bron: Unsplash

Tegen Apple scoorde Qualcomm opnieuw punten. Onlangs aangekondigd Door de samenwerking met Apple om 5G-modemchips te leveren tot 2026 te verlengen, heeft het bedrijf uit San Diego zijn superioriteit op dit gebied bewezen. Voor fans van het merk Apple is het een garantie voor prestaties. Voor Apple is dit een erkenning: ondanks zijn inspanningen is het er niet in geslaagd de invloed van Qualcomm uit te schakelen.

De ambitie van Apple was echter niet minder. Door zijn eigen ARM SoC’s en Apple Axe-chips te ontwerpen, droomde het door Tim Cook geleide bedrijf ervan zichzelf volledig te bevrijden van Qualcomm. De geruchten waren aanwezig en suggereerden dat de iPhone 15 het laatste model zou zijn met een modem van het concurrerende merk.

Overname van Intel’s Modem Branch: Lost Hope

De aankoop van Intels 5G-modemdivisie voor 1 miljard dollar in 2019 was de voorbode van een revolutie. Apple heeft geen geheim gemaakt van zijn verlangen naar innovatie en onafhankelijkheid op het gebied van mobiele technologie. In 2020 was de belofte duidelijk: Apple zou een eigen modem hebben. Maar zoals vaak het geval is in de technologiewereld, kan de afstand tussen ambities en realiteit groot zijn.

Er doen veel geruchten de ronde over dit onverwachte uitstel. Het produceren van een 5G-modem die zo efficiënt is als die van Qualcomm is een enorme uitdaging. Het bestrijken van zoveel mogelijk domeinen, het garanderen van optimale efficiëntie en het bieden van een naadloze gebruikerservaring zijn niet-onderhandelbare criteria. Als Apple deze normen niet kan garanderen, bestaat er een groot risico dat zijn trouwe klanten teleurgesteld worden. Zoals we weten is consumentenloyaliteit in de smartphonesector van onschatbare waarde.

READ  Bang & Olufsen Beoplay Portal review: een genereuze bedoeïenen gaming / headset

Een problematisch verleden met Qualcomm

De relatie tussen Apple en Qualcomm is als een echte Hollywood-saga. Aan wendingen geen gebrek. In 2017 hadden de iPhone 7, 8 en iPhone X bijvoorbeeld 4G-chips van Intel of Qualcomm. Deze situatie heeft voor een dilemma gezorgd voor Apple, dat ervoor lijkt te hebben gekozen Qualcomm-modems te beperken om de prestaties te standaardiseren. Een besluit dat veel zei over de machtsverhoudingen.

Apple en Qualcomm zijn al jaren verwikkeld in een meedogenloze strijd, heen en weer geslingerd tussen rechtszaken en partnerschappen. Als het de droom van Apple is om zichzelf van deze afhankelijkheid te bevrijden, blijft Qualcomm voorlopig een essentiële bondgenoot.


Wilt u zich aansluiten bij een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Het verwelkomt u, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.