Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OpenAI en Microsoft worden ervan beschuldigd de persoonlijke gegevens van honderden miljoenen mensen te hebben gestolen

OpenAI en Microsoft worden ervan beschuldigd de persoonlijke gegevens van honderden miljoenen mensen te hebben gestolen

Twee Amerikaanse software-ingenieurs dienden dinsdag 5 september 2023 een klacht in tegen Microsoft en OpenAI. Ze worden ervan beschuldigd de privégegevens van honderden miljoenen gebruikers te hebben gestolen om hun eigen generatieve AI-systemen te ontwerpen.

Twee Amerikaanse software-ingenieurs hebben een rechtszaak aangespannen klacht Dinsdag 5 september tegen OpenAI en Microsoft. De aanklagers, die verzochten om anoniem te blijven, beschuldigen de twee bedrijven van het stelen en gebruiken van persoonlijke informatie van honderden miljoenen gebruikers, waaronder het trainen van ChatGPT, DALL-E en andere kunstmatige intelligentiesystemen, aldus de Amerikaanse ‘space’-website. BFMTV.

In juni werd al opnieuw een klacht ingediend

Deze klacht volgt op een andere soortgelijke klacht die afgelopen juni door het advocatenkantoor Clarkson werd ingediend. Dit zal ook werken met het advocatenkantoor Morgan & Morgan dat de tweede klacht heeft ingediend om “BigAI verantwoordelijk te houden voor de massale diefstal van persoonlijke informatie en schendingen van privacy, eigendom en consumentenrechten”, aldus een persbericht dat op woensdag september werd gepubliceerd. 6. .

OpenAI en Microsoft zijn ervan beschuldigd persoonlijke gegevens te verzamelen uit verschillende bronnen, zoals sociale netwerken, cookies, analytische informatie, toetsaanslagen en andere websites of applicaties. Als gevolg hiervan zijn veel wetten met betrekking tot het respect voor vertrouwelijkheid overtreden.

“Professionele veroudering”

volgens ReutersDe twee software-ingenieurs achter de klacht legden uit dat ze zich zorgen maakten over het gebruik van hun vaardigheden en ervaring door AI-modellen, omdat dit zou kunnen leiden tot hun ‘professionele veroudering’.

Ze vroegen bedrijven daarom om preventieve maatregelen te nemen die misbruik van persoonsgegevens en schade voorkomen (het bedrag werd niet gespecificeerd).

READ  Un lanceur de SpaceX hors de control va s'écraser involontairement sur la Lune