Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Qualcomm heeft aangekondigd dat Apple’s 5G-modem niet eerder dan 2026 zal arriveren

Qualcomm heeft aangekondigd dat Apple’s 5G-modem niet eerder dan 2026 zal arriveren

We zullen nog even moeten wachten voordat we Apple’s eerste 5G-modem zien arriveren. Cupertino heeft jarenlang gewerkt aan het creëren van dit cruciale element dat haar in staat zal stellen meer onafhankelijkheid te hebben. Als de sterren op één lijn lijken te staan ​​voor een release in 2024, komt Qualcomm eraan Bevestigen Dat het project is uitgesteld. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat het tot 2026 zijn 5G-modems aan Cupertino zal blijven leveren.

Deze aankondiging een dag voor de keynote komt als een verrassing, omdat Qualcomm begin dit jaar duidelijk maakte dat het verwachtte dat Apple’s modem in 2024 zou debuteren. De deal tussen de twee bedrijven zou dit jaar aflopen, en de nieuwste iPhone, die dinsdag wordt verwacht, zou een van de laatste apparaten zijn die een Qualcomm-modemchip zouden gebruiken. “, specifiek Bloomberg. Dit onderdeel wordt nu naar verwachting in 2026 gelanceerd, waarbij Qualcomm van plan is dat jaar slechts 20% van de iPhone-modems te leveren. De verklaring komt grofweg overeen met recente schattingen van analist Ming-Chi Kuo, die 2025 voorspelde.

Qualcomm S

Qualcomm verwacht in 2024 een Apple-modem

De taak is duidelijk complex voor Apple, dat sinds 2018 aan dit onderwerp werkt. Het moet niemand minder dan Qualcomm doen met het aanbieden van een component die zich aanpast aan verschillende netwerken over de hele wereld. Het bedrijf moet ook het probleem van de impact van het onderdeel op de autonomie van zijn telefoons oplossen, maar ook acceptatie ervan op verschillende markten bewerkstelligen.

Uiteraard kan dit allemaal weer uitgesteld worden. Ter herinnering: we anticiperen al sinds 2022 op de ontdekking van dit nieuwe ingrediënt, en de geruchten keren elk jaar terug. Het gerucht gaat dat het bedrijf uit Cupertino ook aan zijn eigen Wi-Fi- en Bluetooth-chipsets werkt.

READ  Goede plannen mag je niet missen