Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zal de boycot van Shepherds door Kylian Mbappé leiden tot een revolutie in beeldrechten?

Als hij schoenplaatjes draagt, praten we gewoon over haar Kylian Mbappé. En zelfs als hij nog op pantoffels zit, blijven we over hem praten. deze dinsdag, De aanvaller van Paris Saint-Germain ontketende een storm Naar de top van de FA zonder zijn kamer in Clairefontaine te verlaten, terwijl “Kiki” en zijn teamgenoten zich vrijdag voorbereidden op hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust. naar Marseilledan Zuid-Afrika op dinsdag in Nice.

Door niet te komen opdagen bij de “shooting”-sessies voor Fédé’s partnermerken, verpestte de wereldkampioen van 2018 een plan dat tot nu toe bijna ongehinderd verliep. Het lijkt erop dat slechts enkele van de sponsors de 23-jarige ster boos hebben gemaakt. Parijs U citeert Coca-Cola, KFC of zelfs BetClic, een bedrijf voor online sportweddenschappen.

In een persbericht dat woensdag naar AFP werd gestuurd, merkte de Mbabé-clan op dat deze aanpak “op geen enkele manier een rebellie was”. In plaats daarvan, als protest tegen een overeenkomst die sinds 2010 door elke Franse international is ondertekend voor zijn eerste interland, waarin de verplichtingen van de speler jegens de FIFA-partners worden vastgelegd en waarin staat dat hij € 25.000 per gespeelde wedstrijd ontvangt als hij ze respecteert. “De voorwaarden van deze overeenkomst staan ​​niet langer de ontwikkeling van het voetbalimago toe in relatie tot de waarden die door de instelling kunnen worden gedragen, maar ook die van elke speler in het team”, vervolgt het persbericht, nogal vaag.

Gezond eten ja, sportweddenschappen blah

Welke ‘waarden’ bepleitte de Bondi-burger in Seine-Saint-Denis? Gezonde voeding al van jongs af aan, zoals blijkt uit de inmiddels ter ziele gegane samenwerking met Good Goût, een biologisch merk voor baby- en kindervoeding, of de toewijding aan de oprichter, Inspired by KM. Sportweddenschappen zijn veel minder, waarvan verschillende recente onderzoeken hebben aangetoond dat ze een ongelukkige neiging hebben Om de portemonnee van de minder bedeelde jongeren te legen.

Mbappé verschijnt echter nog steeds in Unibet-advertenties voor sponsoring door PSG, mogelijk in afwachting van heronderhandeling over een contract dat in juni afloopt of, waarschijnlijker, zijn vertrek naar Real Madrid.

READ  De toekomst van Messi in Paris Saint-Germain baart de Spaanse pers zorgen

Met zijn boycot van dinsdag was het ook mogelijk dat de toekomstige Ballon d’Or ook had willen waarschuwen voor de herverdeling van winsten uit operaties van het FFF die hij graag meer gericht zou zien op “foot from below”. Welkom bij Eric Thomas, voorzitter van Club Franse amateurvoetbalbond (AFFA) en een voormalig kandidaat voor het presidentschap van de Federatie.

Ook een uitdaging voor het amateurvoetbal

“Het heeft een echte reflectie op de maatschappelijke rol van voetbal. Het geld zou naar het stervende amateurvoetbal moeten gaan, maar dat is het niet. De inkomsten van deze operaties gaan naar het FFF, de autoriteiten en het professionele voetbal. Het volstaat om te zeggen dat Tourangeau gelooft Noël Le Graët, die hij als een felle tegenstander beschouwt, niet, toen Britton bevestigde Bij het team Dat ‘wat is recepten’ [de ces opérations] Ga naar amateurvoetbal [90 millions d’euros cette saison] en training.”

De Fed-voorzitter, die dinsdag tevergeefs probeerde Mbappé over te halen zijn verplichtingen na te komen, is niet van plan Jewel hard aan te pakken. Er zal een brief van de advocaten naar hem en zijn advocaat worden gestuurd [Delphine Verheyden], Bevestigt. We zullen punt voor punt zien wat het probleem is. We willen dingen beter maken en mensen blij maken, sponsors en spelers. »

Een conventie te ver van de huidige realiteit van de Blues

“Spelers” in “Spelers” is belangrijk. Want Mbappé kan een gerechtelijk optreden creëren en het verlangen naar een boycot opwekken bij zijn teamgenoten die tot nu toe bepaalde foto- of videosessies niet hebben durven negeren. Hoe dan ook, de huidige overeenkomst is uit de as geboren Wat een ramp op het WK 2010 Meer wiskundig dan in termen van afbeeldingen, leefde hij zeker.

“Na onze synagoge zitten we op de bodem van de put, dus de spelers accepteren alles, herinnert een connaisseur van de federatie zich. Tegenwoordig zijn ze wereldkampioen, hebben ze een bewezen staat van dienst en bevinden ze zich in een sterke positie.” Als de Fed sindsdien geen gevolg heeft gegeven aan hun grieven, is het niet meer dan normaal dat de drager van de kraan hem recht in het gezicht terugkeert”, vervolgde een andere getuige, op voorwaarde van anonimiteit.

Kylian Mbappé wordt door het FFF gezien als een schat, zowel in kantoren als op de vloer.
Kylian Mbappé wordt door het FFF gezien als een schat, zowel in kantoren als op de vloer. – Frank Fife / Agence France-Presse

Omdat Mbappé’s genialiteit dinsdag in Clairefontein niets anders is dan een flits aan een heldere hemel. Sinds een aantal jaren is € 25.000 per wedstrijd “alleen” bestemd voor campagnes voor wereldwijde merken die miljoenen hebben verdiend (zoals de Blues met hun clubs) en sommige spelers en hun entourage hebben laten hoesten.

READ  Foot OM - OM: Camara draait zijn nek voor deze transfergeruchten

En er is niet langer sprake van dat de White Knights vechten voor wie weet wat de waarden zijn. tweemaal wereldkampioen (1998, 2018) en tweevoudig Europees kampioen (1984, 2000), heeft het huidige Franse team niets te maken met het titelloze en sportief-briljante team dat Henri Emile kende toen hij in 1972 bij de FFF kwam.

Na het WK van 1978 in Argentinië zag voormalig assistent van acht coaches Michel Platini, via zijn manager Bernard Genstar, en Jean-Claude Darmon, ook bekend als “de grootste geldinzamelingsactie in het Franse voetbal”, een deal sluiten met “een derde voor spelers” – een derde in Fédé – Een derde voor Darmon en Genestar”. De tijden zijn veranderd en de bedragen die door de Blues zijn opgehaald, zijn exponentieel gestegen, maar sommige ideeën van die tijd kunnen hedendaagse besluitvormers inspireren.

“Het reglement, op de foto’s, waren er minstens acht spelers, zodat er altijd dezelfde drie of vier sterren zijn, zoals we tegenwoordig veel zien”, vervolgt Henri Emile. Daarom denk ik dat Mbappé zei dat hij te ver ging omdat je hem op elke foto kunt zien voor het Mexicaanse WK [1986]Tigana mopperde dat hij op alle foto’s stond en vroeg of hij de contracten mocht zien. Het ging maar door en de dag voordat we naar Mexico vertrokken, hadden we geen nieuws van hem, hij weigerde te vertrekken. We hebben hem uiteindelijk gevonden en gekalmeerd, maar het toont aan dat dit soort incidenten niet nieuw zijn. »

80’s nu, voormalig klusjesman kneuzingen“Hij weigerde een contract met een meelmerk dat spelers in bakkerskleren wilde portretteren”, herinnert hij zich. Of zelfs nadat het aanbod was afgewezen ‘van een Amerikaans restaurantmerk dat reclame wilde maken met de spelersbus die stopt voor een broodje’.

Het probleem “is juridisch gezien niet eenvoudig”

Emil was getuige van de ontwikkeling van het voetbal, de entourage van spelers groeide en specialiseerde zich. Het is niet verrassend dat advocaten de overeenkomst die FFF in verband bracht met buitenlanders ontleedden, tot aan de marges die in tekst 2 zijn geschreven. Luzinac In het bijzonder In zijn strijd tegen de Fed en de LFP. Je hebt een mengeling van persoonlijke en groepsrechten die met elkaar in conflict zijn en, in het midden daarvan, dominante rechten en andere minder dominante rechten. »

“Es complexat”, zoals we in Ariège zeggen, tussen de afspraken die de Franse international aan zijn club binden, en zijn keuze via het FFF of zelfs met zijn persoonlijke sponsors. Lee Bertrand voegt toe: “Je kunt vooral een zogenaamde gewetensclausule hebben. Als iets je sociale, politieke, religieuze of morele overtuigingen schendt, is er ook ruimte om de mogelijkheid van weigering te vinden. Dit betekent niet noodzakelijk dat het terecht, maar je kunt het op zijn minst stellen.”

READ  Een prestatie van Dembele laat de Blaugranas rijden!

Zorgvuldig bestudeerde provincie

Wat de advocaat betreft, Mbappé neemt niet zonder controverse deel aan deze impasse met de Federal Reserve. “Delphine Verheyden is een serieus persoon en ik zie haar geen advies of mening geven zonder het zelf te controleren. Dat lijkt ook de mening te zijn van Noel Le Graet, van wie al bekend is dat hij bijtender is.” nog een proces met de sponsors, aan het begin van het schooljaar, voordat we gaan op het WKbinnen geschoten het team. Ik verzeker u dat op dat moment alles geregeld zal zijn. “Met een flick erover en meer geschikt voor spelers?

Mbappé in zijn werken

Sinds zijn eerste keuze in maart 2017 heeft Kylian Mbappé zijn beloningen aan goede doelen gegeven. In 2018 betaalde hij de bonus van de wereldkampioen, of 350.000 euro, aan club Premiere de Corde, die momenteel 10.000 zieke kinderen helpt. De jonge speler werd vorig jaar, toen hij meerderjarig was, een van de sponsors van de vereniging via voormalig TF1-persmediator Christian Janpierre, die een goede band met zijn ouders heeft.

“Kélian was op zoek naar een vakbond die bij hem zou passen en zou voetballen met de kinderen, en dat is wat hij wilde doen, de bestaande structuur in het Stade de France bevestigen. Zijn komst stelde ons in staat om een ​​nationale dimensie aan te nemen, om geld te krijgen , en om nieuwe projecten op te starten. Met haar donatie voor 2018 hebben we Funded vijf jaar fulltime leraar gemaakt. Maar het belangrijkste voor ons is dat hij onze operaties in het ziekenhuis komt uitvoeren. Hij komt voetballen anderhalf uur en tekent dan handtekeningen.”

Als hij naast die van zijn stichting Inspired by KM bijdraagt ​​aan de financiën en projecten van de Premiers de Cordée, helpt Mbappé soms andere verenigingen. Tijdens de eerste reservering, in maart 2020, gaf de Abbey Pierre Foundation aan dat ze een “zeer grote donatie” had ontvangen, waarvan het bedrag niet is gemeld, om mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn door de gezondheidscrisis.