Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eden Hazard wordt geopereerd: wanneer keert de aanvoerder van de Rode Duivels terug?

Real Madrid maakte vrijdag bekend dat Eden Hazard de komende dagen een operatie zal ondergaan om de plaque ter hoogte van de rechter kuitbeen te verwijderen. Deze plaat werd twee jaar geleden op Hazard geplaatst, nadat hij in november 2019 zijn enkel brak tegen Borussia Dortmund.

Dit schilderij was vooral het begin van problemen voor de kapitein van de demonen, die op zijn vlucht het ongemak moest compenseren dat hij had veroorzaakt.

Het resultaat is dat hij zich vaker blesseerde (linker dijbeen, rechter quadriceps, rechter psoas). Een jaar geleden was er al over het proces nagedacht, maar er bleef een geschil bestaan ​​tussen Hazard, die het EK wilde spelen, en de medische staf van Real Madrid, die een speler volledig vrij wilde maken van fysieke glitches. En de Spaanse club wilde het proces uitstellen tot de zomer, wat betekent dat hij zich terugtrekt uit het EK.

Hazard was eindelijk klaar met het seizoen en speelde stap voor stap Euro. Maar dit seizoen is zijn speelduur erg laag (877 minuten, slechts acht keer), en hij speelt alleen op de faciliteiten – zijn laatste termijn dateert van begin januari tegen Elche.

Volgens de Spaanse krant Merkhet idee van de operatie was altijd in de geest van Brenoa, die ermee instemde om naar het zwembad te gaan, en vrijdagochtend zijn familieleden zou waarschuwen.

De geschatte onbeschikbaarheid is niet gespecificeerd door Real, terwijl Spaanse media een afwezigheid van een maand of twee plagen. In een interview een jaar geleden legde Dr. Daniel, een gewone arts en voormalig specialist in dit soort operaties, uit dat dit soort operaties kan leiden tot een onderbreking van maximaal twaalf weken, afhankelijk van de situatie.

READ  Tiger Woods keert volgende week terug naar competitie in Florida met zijn zoon

Als hij een korte periode niet komt opdagen, een maand of twee, is Eden Hazard mogelijk beschikbaar om in juni de Belgische Four Nations League-wedstrijden te spelen tegen Nederland, Polen en Wales.

Roberto Martinez, die zaterdag werd geïnterviewd op een persconferentie voorafgaand aan Ierland-België, kwam niet ver in het comebackveld: “Ik weet niet of hij klaar zal zijn voor juni, maar ik vertrouw hem als speler en… Zoals niemand, om te doen wat nodig is en weer in vorm te komen.”

De coach, die duidelijk maakte dat hij niet verrast was door de aankondiging van de operatie, zei opgelucht te zijn toen hij erachter kwam “Het is geen nieuwe blessure. Deze operatie is een beetje gezond verstand. Het is een medische discussie en ik denk dat de artsen vonden dat het de juiste tijd was voor de operatie.”

Het valt dus nog te bezien wanneer Eden Hazard terugkeert en welke implicaties dat ook kan hebben voor een mogelijke transferdeal deze zomer.