Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Z Z8 Pro-test: een elektrische scooter zo duurzaam en comfortabel

Massaal, de Z8 Pro is vrij eenvoudig. Deze elektrische scooter speelt duidelijk niet met de achtertuin van de E-Twow Booster V in termen van compactheid. Het toont een ontwerp met scherpe lijnen en draagt ​​vaak een redelijk succesvol kakigroen geborsteld aluminium. De machine heeft duidelijk een indruk van kracht. Afwerkingen zijn serieus en we hebben geen spijt van het spelen in de verschillende delen. Bij het lossen hoeft u alleen maar de remhendels en het zeefblok te monteren. Het merk Z heeft een goede smaak voor het leveren van een combinatie van schakelaars die gedurende de hele levensduur van de scooter worden gebruikt. Regelmatig aandraaien van schroeven is eigenlijk erg handig bij dit type racewagen, vooral als je te maken hebt met ruw terrein.

Eenvoudig in hoogte verstelbaar stuur.

De stuurkolom is breed en in hoogte verstelbaar door middel van het klemmechanisme. Heel praktisch om het stuur op de juiste hoogte te plaatsen voor een comfortabele pasvorm. De capaciteit is dus ongeveer 30 cm die aan de gebruiker wordt aangeboden, wat overeenkomt met verschillende maten. Nadat de juiste hoogte was gekozen en de stabilisatorarm was neergelaten, hebben we geen defecten aan dit systeem gevonden.

Extra breed voetoppervlak.

Extra breed voetoppervlak.

Het bijzonder grote dek (20 cm breed en 58 cm lang) biedt gemakkelijk plaats aan beide benen, zelfs de grootste. Z heeft ervoor gekozen om dit paneel alleen te bedekken met twee gripstrips voor de grip. In de praktijk hebben we bij deze selectie geen fout gevonden. De schoenen behouden altijd een goede grip op de ondergrond. Vooral op de Z8 Pro heeft hij een kleine voetsteun die over het achterspatbord komt. Dit laatste biedt een zeer goede ondersteuning wanneer u het gewicht naar achteren wilt kantelen, of het nu op de stoep komt of een noodstop gebruikt. De Z8 Pro maakt gebruik van spatborden aan de voor- en achterkant, wat een goed punt is om vuile bodems in natte omstandigheden te vermijden. Het achterspatbord verdient het echter om een ​​beetje verlaagd te worden om vallen volledig te voorkomen.

Zeer comfortabele handvatten.

Zeer comfortabele handvatten.

In goede staat heeft de Z8 Pro een vrij breed stuur van 59cm. Wat de machine volledig stabiel houdt en het stuur zo nu en dan in één hand houdt zonder volledig te schudden. De rubberen grepen zijn zeer comfortabel, met speciale verhogingen om de hand te troosten. De mogelijkheid om de remhendels naar wens te plaatsen is een groot voordeel van het gebruikerscomfort. De linkerarm bedient de trommelrem op het achterwiel, terwijl de rechterarm aan de voorzijde hetzelfde type rem bedient. Aan de linkerkant is een kleine mechanische bel, zoals vereist door de wetgeving die nu elektrische scooters regelt.

Het kleine LCD-scherm van de Z8 Pro.

Het kleine LCD-scherm van de Z8 Pro.

De Z8 Pro maakt gebruik van een interessant elektronisch slotsysteem. Als je het wilt starten, heeft de scooter authenticatie nodig met een kleine kaart die een RFID-chip bevat. Dit zou sommige overvallers kunnen afschrikken. Drie van deze kaarten worden bij de aankoop van de step meegeleverd en kunnen eenvoudig aan een sleutelhanger worden bevestigd.

Ontgrendeld door RFID-kaart.

Ontgrendeld door RFID-kaart.

De metronoom wordt in de rechterhand onder de wijsvinger geplaatst en wordt op natuurlijke wijze geactiveerd. Dit plastic hulpstuk komt uit het blok waarin het scherm is geïntegreerd. De laatste geeft in kleur belangrijke informatie weer (momentane snelheid, afgelegde afstand, batterijniveau, ingestelde snelheid en werking van de zijlichten). Als het buiten erg helder is, mist het scherm een ​​beetje helderheid om perfect leesbaar te blijven. De grotere getallen voor de momentane snelheid zijn altijd zichtbaar, en dat is het inderdaad. De weinige opties worden genavigeerd door simpelweg de “+” en “-” knoppen te gebruiken. Door lang op de eerste knop te drukken, worden de zijverlichting in- en uitgeschakeld.

De Z8 Pro heeft twee lampjes aan de voorkant en een kolom met leds.

De Z8 Pro heeft twee lampjes aan de voorkant en een kolom met leds.

Deze lichten, die ook verplicht zijn, zijn effectief. Vooraan zijn er twee koplampen aan elke kant van het dek. Het verlicht effectief de weg en biedt een breed gezichtsveld. Dit apparaat is efficiënter dan de eenvoudige led-lampjes die we vinden op de Xiaomi Mi Electric Scooter 2 Pro of Pablo-scooter. Aan de achterzijde knipperen twee lampjes rood als de remhendels in gebruik zijn. Perfect om andere gebruikers te waarschuwen. De voorkant van de kolom is op zijn zijkant bedekt met een strook leds die beter zichtbaar is dan wegverlichting.

Intrekbaar systeem is eenvoudig te bedienen.

Intrekbaar systeem is eenvoudig te bedienen.

Ondanks het zeer grote formaat weet de Z8 Pro hem effectief op te vouwen. Om het stuur op te vouwen, trekt u aan de metalen hendel aan de onderkant van de romp. Handgrepen kunnen ook worden neergeklapt door eenvoudig het deel los te maken dat ze vasthoudt. Zo wordt de Z-scooter compacter dan de Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2, die in opgevouwen toestand behoorlijk omvangrijk blijft. De Z8 Pro kan zonder veel gedoe in een grote locker of kofferbak worden opgeborgen.

Z8 Pro en 20 kg.

Chinese scooters mogen echter niet worden gebruikt voor een machine die gemakkelijk te vervoeren is. Met een gewicht van 20 kg is het een vijand van trappen en openbaar vervoer. Bovendien kan de Z8 Pro niet worden gedraaid wanneer deze is opgevouwen. De enige oplossing is om het van de galg te nemen en onze spieren te trainen. De Z8 Pro is niet ontworpen met multimedia-denken, het is een feit, dat zou het moeten zijn.

Z8 Pro onthult zijn magie tijdens het rijden. Zoals vaak het geval is bij elektrische scooters, biedt dit apparaat 3 rijmodi met elk een eigen snelheidslimiet (5, 15 en 25 km / u). De eerste is vooral welkom om te handelen zonder veel risico op bestrating, indien geautoriseerd.

De metronoom wordt onder de wijsvinger geplaatst.

De metronoom wordt onder de wijsvinger geplaatst.

Als de Franse snelwegwet vereist dat scooters niet sneller dan 25 km / u rijden, hebben we al snel het gevoel dat de Z8 Pro en zijn motor van 500 watt niet zijn ontworpen voor dat soort beperkingen. Het begin van de Chinese scooter is levendig, zonder overdreven brutaal te zijn. Het is niet nodig om de machine te starten door uw voet voort te drijven, zodat de motor het overneemt. Aan de andere kant moet je wennen aan de lichte latentie tussen het trekken van de trekker en de versnelling. Een halve seconde vertraging, wat belangrijk kan zijn in sommige situaties die interactie vereisen. Tijdens het gebruik anticipeert de piloot op die kleine tegenslag die uiteindelijk wordt vergeten terwijl hij het bevel voert.

Comfortabele rijpositie.

Comfortabele rijpositie.

Het duurt slechts 4 seconden voordat de Z8 Pro de 0-25 km / u in het appartement haalt. Het Z-model is dus iets sneller dan de Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 en de E-Twow Booster V, die er een seconde langer over doen om 25 km / u te halen. De Z8 Pro lijkt moeite te hebben om zijn enthousiasme in bedwang te houden op de lange tracks. Sommige schokken worden gevoeld, aangezien de scootmobiel licht versnelt voordat hij door de controller wordt opgeroepen om de bestelling te plaatsen, wat vervolgens de snelheid vermindert. Dit fenomeen verdwijnt meestal naarmate de batterij leegloopt. Op de heuvels blijken de kracht en het koppel van de Z8 Pro van onschatbare waarde te zijn. De machine wordt op dezelfde snelheid gehouden als in het appartement, behalve de zeer uitgesproken hellingen waarop hij een paar kilometer per uur opgeeft. Veranderingen in snelheid in heuvels worden zeer goed beheerd. Zelfs na afremmen kan de piloot weer op topsnelheid komen.

Het voorwiel is 8,5 inch.

Het voorwiel is 8,5 inch.

Zoals Pablo, De Z8 Pro kan hetzelfde prestatieniveau behouden gedurende de hele levensduur van de batterij. Een echt sterk punt, want het is gebruikelijk dat we elektrische scooters proberen waarvan de capaciteit daalt door alleen maar de 50% -staaf van de batterij te overschrijden.

Z koos ervoor om zijn scooter uit te rusten met banden van verschillende groottes: een 8,5 inch opblaasbare band voor en een 8 inch stijve band achter. De eerste heeft een beter pad voor hem, terwijl de laatste niet bang is voor gaten. Een verstandige keuze, want het kan pijnlijk zijn om de band te verwisselen op een wiel met een elektromotor.

Z8 Pro achtervering.

Z8 Pro achtervering.

Een van de grootste troeven van de Z8 Pro is de aanwezigheid van de voor- en achtervering. Dit biedt veel comfort voor de machine, omdat deze de meeste hobbels op de weg of fietspaden absorbeert zonder terug te rollen. Het kan zelfs zonder veel moeite paden nemen. Omdat de Z8 Pro zo zwaar is, zal het moeilijk zijn om stedelijke omgevingen te ontmoeten met trottoirs om te beklimmen.

Twee remlichten achter.

Twee remlichten achter.

Laten we het eens hebben over remmen en dubbele trommelremmen die een gelanceerde Z8 Pro op volle snelheid uitstekend tot stilstand brengen. Het duurt nog steeds 5 meter om volledig tot stilstand te komen, en dat is wat de E-Twow Booster V.

READ  ‘Wat op het spel staat, is het begrijpen van de oorsprong van het leven’, zegt astrofysicus Antonella Barucci