Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pisquet vereeuwigt Normandië vanuit de ruimte in de zonnestralen

De Franse astronaut Thomas Pescet deelde dinsdag zojuist een foto van de Normandische kust in zonlicht, genomen vanaf het internationale ruimtestation ISS.

Drie dagen na aankomst bij het International Space Station (ISS) als onderdeel van de Alpha-missie, deelde de Franse astronaut Thomas Pescet de eerste momentopname vanuit de ruimte. De Normandiërs hebben nooit gefaald om zijn vaderland te vereeuwigen.

“Het pad van het station gaat altijd van west naar oost: een kans voor mijn land Normandië, zoals altijd in de zon (wat haters ook zeggen). Het opent de bal voor foto’s vanuit de ruimte!” , De astronaut tweette dinsdag namiddag.

De Alpha-missie is de derde dergelijke missie voor SpaceX sinds de Verenigde Staten de bemande ruimtevlucht hervatten. Met 11 passagiers is het International Space Station momenteel ongewoon bevolkt.

Als onderdeel van deze missie is de bemanning van het station van plan om 1,5 miljoen beelden van de aarde te maken, waarbij ze verschijnselen zoals kunstmatige verlichting ’s nachts, algenbloei, het barsten van de zeebodem en de vorming van Antarctisch ijs documenteren.

Jane Pollant BFMTV-verslaggever

READ  AMD overwoog de RTX 4000's aan te vallen vanwege hun energie-efficiëntie ... voordat ze van gedachten veranderden