Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De SpaceX Dragon-capsule vermeed ternauwernood ruimtepuin

Op weg naar het ISS-station passeerden astronauten van NASA’s SpaceX’s Crew-2-missie zonder incidenten een ruimtepuin.

Het ontwaken was absoluut zenuwslopend voor de bemanning van Dragon Capsule. Acht uur na het opstijgen waarschuwde een bericht van de aarde hen voor het gevaar van bijna doorgang naar de capsule met een onbekend vliegend object in de buurt, en mogelijk puin van een ander ruimtevaartuig.

Vanuit de controlekamer van NASA in Cape Canaveral toont de onderstaande video de discussie tussen de SpaceX-missiemanager en de astronauten. Ter info, we hebben een mogelijke associatie geïdentificeerd (Transit met een Space Object, Editor’s Note) op relatief korte afstand van de Dragon.“Zegt Sarah Jill van SpaceX.”In het licht van deze situatie hebben we u onmiddellijk nodig om jassen aan te trekken en de stoelen vast te zetten., Bij een botsing wijst ze naar de astronauten.

In de Crew Dragon-capsule antwoordde Thomas Pesquet. “Welkom Sarah, je wilt dat we een pak aantrekken voor mogelijk nauw contact”, bevestigde de Fransman van de European Space Agency. Stel je de spanning voor van een kleine ruimtecapsule op weg naar het internationale ruimtestation ISS. Hij sliep op het moment van de waarschuwing, maar de angst werd snel weggenomen toen ingenieurs op de grond het pad van het waargenomen puin iets beter konden bepalen.

We kunnen Sarah Gill de nieuwe bijgewerkte gegevens aan de astronauten horen overbrengen en hen geruststellen over hun afstand tot objecten, meer dan zou worden verwacht met betrekking tot het pad van de capsule.

READ  We hebben grip gekregen op de meest indrukwekkende opvouwbare smartphone van 2023