Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pesquet en de Crew Dragon kwamen tijdens de vlucht een onbekend object tegen

Basic
De bemanningsdraak die Thomas Pesquet en zijn bemanning naar het internationale ruimtestation ISS bracht, kruiste paden met een onbekend object in de ruimte. De vier astronauten zijn gewaarschuwd.

Een paar uur na het verlaten van de aarde op vrijdag 23 april aan boord van de Crew Dragon, maken Thomas Pesquet en zijn bemanning zich klaar om naar bed te gaan. Plots gaf het Alpha Mission Command Center een rood alarm. Er is een “onbekend” object gedetecteerd en er is een potentieel risico op een aanrijding om 19:43 Franse tijd.

Te dichtbij en te snel, dat ruimtepuin staat de Crew Dragon niet toe om een ​​ontwijkingsmanoeuvre uit te voeren, zegt hij Futuristisch, Geleerd door Figaro. Dan vraagt ​​het commandocentrum de astronauten om hun ruimtepakken weer aan te trekken, terug te keren naar hun stoelen en hun beschermende maskers te laten zakken.

Gelukkig was er geen aanrijding. NASA-woordvoerster Kelly Humphries zei dat als het object “onbekend” was, het 45 km van Crow Dragon zou blijven. In feite was er helemaal geen risico op een aanvaring, zei het commandocentrum zondag. “Na verdere analyse stelde het Achttiende Space Control Squadron snel vast dat de potentiële koppeling van het capsulelichaam een ​​vals alarm was. Er was nooit een dreiging van een botsing met de Crew Dragon. De juiste meldingen werden in de volgende minuten uitgegeven en de astronauten waren in staat om zetten hun missie voort bij volledige veiligheid.

Geen enkele astronaut heeft contact opgenomen met dit incident. Het team arriveerde zaterdag zoals gepland bij het internationale ruimtestation ISS en kon aan de slag. Een drukke agenda wacht al zes maanden op Thomas Pesquet, Robert Shane Kimbro, Megan MacArthur en Akihiko Hoshid.

READ  Rusland schort de samenwerking met het internationale ruimtestation ISS op totdat de sancties zijn opgeheven - La Nouvelle Tribune

Een vraag blijft: wat is dit onbekende ding en waar komt het vandaan?