Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reis naar Mars: Elon Musk waarschuwt dat “veel mensen waarschijnlijk vroeg zullen sterven”

Reis naar Mars: Elon Musk waarschuwt dat “veel mensen waarschijnlijk vroeg zullen sterven”

Iets om over na te denken. Gevraagd naar zijn plan om mensen naar Mars te sturen, geeft Elon Musk, oprichter van Space X, toe dat het niet zonder gevaar zal zijn en dat de eerste missies het risico lopen “een groep mensen” te zien sterven.

Meer dan de uitdaging van de lange reis naar de Rode Planeet (tussen 55 en 400 miljoen kilometer, afhankelijk van waar het zich in zijn baan ten opzichte van de aarde bevindt), zijn het vooral de omstandigheden op een plek waar Zuid-Afrika bang voor is. ‘Het is moeilijk om daar te wonen’, voorspelde hij. Interview Tegenover Peter Diamandis, de ingenieur en aannemer die de X Prize Foundation heeft opgericht, werd het afgelopen donderdag uitgezonden.

Hoewel hij erkent dat “er misschien geen goed eten is” en dat de reis “ongemakkelijk zal zijn”, gelooft hij dat het “een heerlijk avontuur en een ongelooflijke ervaring” zal zijn.

In de voorhoede van ruimtemissies

Hoewel het zijn doel was om in 2026 voor het eerst mensen naar Mars te sturen, Elon Musk Het heeft gespecificeerd dat alleen “vrijwilligers” de eerste vluchten zullen uitvoeren. De ambitie was dat burgers met de shuttles zouden kunnen komen, en hij verzekerde dat dit geen “een soort avontuur voor de rijken” zou zijn.

Met Space X stond Elon Musk centraal tijdens NASA’s recente ruimtemissie, waarvan de Fransman Thomas Pesquet deel uitmaakt, toen het bedrijf de capsule leverde die van de aarde was opgestegen om Sluit je aan bij het internationale ISS-station.

READ  Een astronaut op weg naar het internationale ruimtestation ISS, en zijn gezichtsvermogen is al naar de maan verschoven?