Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De iPhone wordt waterbestendig verkocht, maar is op dit moment niet gegarandeerd

Klanten ontdekken dat waterbescherming niet onder de garantie van de smartphone valt.

Apple bespreekt waterbestendigheidstests voor de iPhone 11 Pro met video

Apple bespreekt waterbestendigheidstests voor de iPhone 11 Pro met video // Bron: YouTube-video-opname

Sinds enkele jaren bieden de meeste smartphones, met name geavanceerde telefoons, een water- en stofbestendig ontwerp, meestal vergezeld van certificering. Om elk opzettelijk wangedrag van de gebruiker te voorkomen, sluiten de merken waterschade uit van de garantie, ondanks dit ontwerp en het feit dat je je smartphone dagelijks zonder incidenten kunt laten weken.

Het ontbreken van een garantie stelde Apple niet tevreden. Het bedrijf wordt aangeklaagd in de staat New York in de Verenigde Staten.

Het probleem van verplichte tekens

De zaak die dit weekend aan US Justice werd gemeld, heeft de vorm van een class action-rechtszaak en kondigt aan dat Apple een slecht idee heeft van de stofbestendigheid van de iPhone, met onvoldoende “kleine signalen”, met name wat betreft interpretaties van IP-certificering. Het is met name het soort water dat de iPhone wel of niet kan beschadigen. Labotests worden uitgevoerd met gewoon of zuiver water, terwijl sterk gechloreerd zwembadwater of zeewater de iPhone kan beschadigen.

Het meest legitieme punt in de zaak heeft te maken met advies van Apple. Het merk Apple raadt aan om de iPhone met water af te spoelen als de onderdelen zijn besmet met vloeistoffen zoals sap of koffie. Als bij deze manipulatie echter water de iPhone zou beschadigen, accepteert Apple de smartphone mogelijk niet als garantie.

De eisers vragen Apple om zijn marketingmateriaal te corrigeren en naast schadevergoeding juridische kosten te betalen. Noem nogmaals dat als Apple hier het doelwit was, het misschien omdat iPhone is de meest populaire smartphone ter wereldAndere smartphonefabrikanten bieden dezelfde garantievoorwaarden.

READ  De GPU van de Apple M1 Max zal beter presteren dan alle Intel-laptops