Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Al 31 jaar zoomt Hubble in op AG Carinae, een van de helderste sterren in de Melkweg.

De Hubble-telescoop is nog springlevend, hoewel er geen spaceshuttle meer kan gaan om hem te repareren. Elk jaar vieren we zijn lancering in een baan om de aarde, en op zijn 31ste verjaardag schilderde Hubble een foto van een van de zeldzaamste en helderste sterren in de lokale cluster van melkwegstelsels.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Hubble: zijn tien ontdekkingen in video!
Aangezien Hubble drie decennia van goede en oprechte service viert, nodigen we u uit om een ​​kijkje te nemen naar de belangrijkste ontdekkingen die zijn carrière hebben gekenmerkt. Dankzij de miljoenen waarnemingen die sinds de lancering zijn gedaan, heeft de ruimtetelescoop al een revolutie teweeggebracht in ons basisbegrip van het universum.

Het is al geruime tijd een traditie, NASA En deWelke welke Vier elk jaar Verjaardag van de aankomst van de Hubble-ruimtetelescoop in de ruimte, 24 april 1990. Gaat hier omheen Oog Vanuit de toenmalige nososfeer door de Amerikaanse spaceshuttle Ontdekking. Zoals gewoonlijk waren de opnamen die werden gemaakt met Hubble in de schijnwerpers met betrekking tot een van de ongeveer 48.000 hemellichamen, het onderwerp van enkele van de meer dan 1,5 miljoen waarnemingen tijdens de meer dan 181.000 Hubble-banen rond onze blauwe planeet.

Dit jaar is het een van de kosmische wilde dierenmonsters die is geïntroduceerd: AG Karina. In de Melkweg, ongeveer 20.000 lichtjaar van de aarde verwijderd, is de ster een miljoen keer helderder dan de ster. Solly En het bevat minstens 70 zonsmassa’s. Het bevindt zich in het sterrenbeeld Karina. Maar ondanks zijn sterke schittering is hij meestal onzichtbaar voor het blote oog omdat zijn grote afstand zoveel betekent Interstellaire wolken Kom tussen ons en haar in. Maar het is een bestand Variabele ster, En dat is wat het uiteindelijk maakt Schijnbare grootte Het varieert sporadisch tussen magnitude 5,7 en 9,0.

READ  Fortnite Creative Mode 22.00 تحديث Update

De levensverwachting van de ster AG Carinae varieert tussen 5 miljoen en 6 miljoen jaar. Het is al duizenden jaren in een onstabiel evenwicht en in een constant gevecht tussen de druk van zijn zwaartekracht die het neigt te comprimeren en de stroom straling die in zijn kern wordt geproduceerd door thermonucleaire reacties die het tot ontploffing brengen. Soms wint de flux en ontstaat er een explosie van materie, wat leidt tot de vorming van een nevel rond de ster. Ze staat in de schijnwerpers in deze video die de 31e verjaardag van Hubble in een baan om de aarde markeert. De foto’s zijn gemaakt in zichtbaar en ultraviolet licht. Voor een redelijk nauwkeurige Franse vertaling klikt u op de witte rechthoek rechtsonder. Daarna zou de Engelse vertaling moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, klik vervolgens op “Ondertitels” en tenslotte op “Automatisch vertalen”. Kies “Frans”. © NASA, De Hubble-ruimtetelescoop van het European Space Agency

AG Carinae, een zeer zeldzame blauwlichtvariant

Een van de kenmerken, die de introductie ervan gedurende 31 jaar Hubble rechtvaardigt, is dat het omgeven is nevel De straal is een paar lichtjaar en wordt geschat op ongeveer 10 tot 15 zonsmassa’s. Deze nevel is duidelijk het product van een sterke instabiliteit die heeft geresulteerd in een massale en snelle uitstoot van de bovenste lagen van AG Carinae. Eenvoudig model voor dit pakket en snelheidsmeter Ding In de nevel geeft het aan dat de enorme uitbarsting in zijn oorsprong ongeveer 10.000 jaar geleden plaatsvond.

Dit gedrag is niet verrassend, aangezien we weten dat AG Carinae een blauwlichtvariant is (in het Engels, Verlichte blauwe variabele Of LBV), een vertegenwoordiger van het type variabele ster S. Doradus Of de Hubble-Sandage-varianten. S Doradus bevindt zich in het Kinman-dwergstelsel, op ongeveer 75 miljoen lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Waterman. Het werd gebruikt om deze enorme en uiterst zeldzame blauwe variabele sterren te classificeren, die voor het eerst werden waargenomen en geïndexeerd door Edwin Hubble En de Alan Sandage In 1953, in De Andromeda Galaxy. Dit komt zelden omdat er hoogstens ongeveer vijftig sterrenstelsels bekend zijn onder de sterrenstelsels van onze lokale groep naburige sterrenstelsels (er zijn er ongetwijfeld meer dan dat, maar ze vormen ongetwijfeld nog steeds een zeer minderheid).

READ  Hier is een lijst met compatibele iPhones

Omdat AG Carinae een zeer massieve ster is, verbrandt hij zijn thermonucleaire brandstof met een razendsnelle snelheid, en hoewel hij nog maar een paar miljoen jaar oud is, heeft hij niet erg lang de tijd om te ontploffen, wat een verbazingwekkende supernova oplevert. Ondertussen wordt zijn nevel gevormd door Gokautomaten Sterren die AG Carinae kunnen uitstralen, waarvan sommige snelheden tot een miljoen kilometer per uur kunnen bereiken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?