Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

YouTubeur Mastu hekelt de intimidatie waaraan hij dagelijks wordt blootgesteld

YouTubeur Mastu hekelt de intimidatie waaraan hij dagelijks wordt blootgesteld

Angevin youtubeur profiteerde van zijn korte video uit 2022 om de controverses van hem en zijn entourage te uiten. Hij kondigde ook aan dat hij een pauze neemt van YouTube.

Zou het tegenwoordig ingewikkelder zijn om een ​​YouTube-ster te zijn dan om een ​​succesvolle acteur of zanger te zijn? In zijn nieuwste video onthulde youtubeur Mastu de negatieve aspecten van zijn dagelijks leven.

Abonnees nodigen zichzelf uit in zijn tuin, doodsbedreigingen en video’s die uit hun context zijn gehaald: door middel van video-archieven en getuigenissen toont Masto de intimidatie die hij enkele maanden geleden heeft ervaren.

“Ze slaan de poort over om woorden achter te laten.”

Tijdens de reeks keert Mastu terug naar het gedrag van sommige van zijn fans, die niet langer aarzelen om zijn privacy te schenden. Het begint allemaal met name bij de nabijheid van zijn huis tot de universiteit, aangezien de studenten hem vaak met de auto voor de instelling zouden zien passeren.

Dus kozen sommige studenten ervoor om de youtubeur naar zijn huis te volgen, om zo zijn adres te ontdekken en het met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen. Masto onthult vervolgens verschillende fragmenten uit de video’s die zijn opgenomen in zijn huis, waar de deurbel constant rinkelt en de tieners zijn naam roepen.

“Als ze niet aanbellen of filmen, komen ze mijn tuin in en stampen over het hek om woorden op mijn deur achter te laten”, schrijft de youtubeur naast een van de video’s.

De YouTuber beweert dat hij en zijn partner “gedwongen zijn om met gesloten luiken te leven om een ​​beetje privacy te hebben”. Maar dat weerhoudt fans er niet langer van om binnen te komen, noch “haters” op YouTube. Masto legt uit dat er midden in de nacht iemand voor zijn huis stond en riep: “Masto, je bent een dode man”.

READ  Prins Harry zal de ceremonie bijwonen zonder Meghan

TikTok kreeg veel kritiek

De youtubeur is ook teruggekeerd naar verschillende TikTok-video’s waarin hij verschillende controverses over hem aanpakt en becommentarieert. “Het doet me pijn,” zei Masto, “mensen geven hun mening over van alles en nog wat.” En dus ging hij terug naar verschillende TikTok-video’s die hem ervan beschuldigden te woest te zijn met sommige fans die foto’s eisten.

Mastu had ook kritiek op TikTok-accounts die zijn hele video’s (in ongeveer dertig delen geknipt) namen om geld te verdienen.

“Het is een epidemie. Er zijn zoveel van deze accounts die het leuk vinden om mijn video’s opnieuw te uploaden. En om de een of andere reden ontploffen deze video’s altijd”, legt Masto uit, erop wijzend dat een TikTok-video van meer dan een minuut € 1.000 views oplevert.

Naast het gewicht van sociale netwerken en abonnees die hem ongegeneerd op straat stalken, zag Masto ook zijn telefoonnummer uitlekken door… een COVID-test. De verpleegkundige die tijdens de test zijn contactgegevens opvroeg, respecteerde het medisch beroepsgeheim niet en maakte de informatie bekend. Een nieuwe bron van spam-oproepen en sms-berichten voor YouTubers.

Om deze situatie ongedaan te maken, besloot Mastu een pauze te nemen van YouTube. “Ik ga nu aan mijn pauze beginnen, de volgende keer dat we elkaar weer zien zal in 2023 zijn. Ik geef geen datum vrij. Ik wil de tijd nemen om mijn batterijen zo goed mogelijk op te laden.” de youtuber.